"Varbūt nav, ar ko citu lepoties." Morgenšterns iekuļas nepatikšanās ar izteikumiem par 9. maija svinībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: instagram.com

Krievu reperis Morgenšterns šonedēļ publiskotā intervijā ar TV personību Kseniju Sobčaku paudis neizpratni, kādēļ Krievijā joprojām tiekot ar vērienu svinēta PSRS uzvara pār nacistisko Vāciju Otrajā pasaules karā. Kara veterānu organizācija par šiem izteikumiem iesniegusi sūdzību Izmeklēšanas komisijā.

Morgenšterns intervijā sacīja, ka uzvara Otrajā pasaules karā - tas esot "forši", taču "jākustas tālāk" un jāsvin jaunas uzvaras, piemēram, sasniegumus tehnoloģiju vai kosmosa apgūšanas lauciņā, raksta portāls "Meduza".

"Es vispār nesaprotu šīs Uzvaras svinības, kurās tiek atzīmēti 76 gadus seni notikumi," teica 23 gadus vecais reperis. "Katru gadu tam tērē miljonus, kaut ko svin... Varbūt nav, ar ko citu lepoties."

Organizācija "Krievijas veterāni" šo izteikumu dēļ vērsās Krievijas Izmeklēšanas komisijā. Komisija paziņojusi, ka izmeklēs, vai Morgenšterna izteikumi pārkāpj Krievijas likumus.

Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs komentējis Morgenšterna izteikumus par 9.maija svinībām. Viņš paudis, ka repera kritikai pamatā esot "nevis ļaunprātība, bet gan nezināšana".

Pats Morgenšterns par saviem izteikumiem atvainojies. Viņš norāda, ka esot tikai "godīgi atzinies" savā neizpratnē par 9. maija svinēšanu, taču medijos koncentrējoties uz vienu no konteksta izrautu frāzi.

Kā ziņo "Meduza", telekanāls STS šonedēļ atcēla raidījuma "Krievijas nindzja" pirmizrādi, kurā Morgenšterns debitē raidījuma vadītāja ampluā. Kanāls nekomentēja pārraides pārcelšanas iemeslus.

Sobčakas intervija ar Morgenšternu tika publicēta pirmdien, 25. oktobrī. Platformā "YouTube" tā skatīta vairāk nekā 3,7 miljonus reižu.

Morgenšternam iepriekš piespriests naudassods par narkotiku propagandu videoklipos, kā arī patlaban tiek izskatītas apsūdzības par iespējamu ticīgo jūtu aizskaršanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu