Izgudro pasaulē pirmo abiem dzimumiem piemērotu prezervatīvu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: via REUTERS

Malaizijas ginekologs ir izveidojis pasaulē pirmo abiem dzimumiem piemēroto prezervatīvu. Tas ir izgatavots no medicīniska materiāla, ko parasti izmanto kā pārsēju traumu un brūču gadījumā, ziņo medijs "Reuters".

Tā izgudrotājs cer, ka "Wondaleaf unisex" prezervatīvs ļaus cilvēkiem labāk kontrolēt savu seksuālo veselību neatkarīgi no viņu dzimuma vai seksuālās orientācijas.

"Tas būtībā ir parasts prezervatīvs ar lipīgu pārklājumu," sacīja Džons Tans Ings Činhs, medicīnas preču firmas "Twin Catalyst" ginekologs.

"Tas ir prezervatīvs ar lipīgu pārklājumu, kas piestiprinās pie maksts vai dzimumlocekļa, kā arī pārklāj blakus esošo zonu, lai nodrošinātu papildu aizsardzību," sacīja Tans.

Foto: Reuters/ScanPix

Viņš piebilda, ka līme tiek uzklāta tikai uz vienas prezervatīva puses, kas nozīmē, ka to var mainīt un izmantot jebkurš dzimums.

Katrā "Wondaleaf kastītē" ir divi prezervatīvi, un tā maksās 14,99 ringitus jeb 3,32 eiro.

Jaunais produkts izgājis vairākas klīniskās izpētes, un šī gada decembrī tas būs pieejams uzņēmuma tīmekļa vietnē.

"Pamatojoties uz mūsu veikto klīnisko pētījumu skaitu, esmu diezgan optimistisks, ka ar laiku tas būs nozīmīgs papildinājums kontracepcijas metodēm, ko izmanto neparedzētas grūtniecības un seksuāli transmisīvo slimību profilaksē," sacīja Tangs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu