Šlesera dēlu atceļ no "Liepājas autobusu parka" padomes (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Politiķis Ainārs Šlesers partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) dibināšanas kongresa laikā.
Politiķis Ainārs Šlesers partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) dibināšanas kongresa laikā. Foto: Zane Bitere/LETA

No pasažieru pārvadātāja AS "Liepājas autobusu parks" padomes atcelts Edvards Šlesers, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Leonīds Krongorns aģentūru LETA informēja, ka, lai pilnveidotu uzņēmuma uzraudzības un kontroles funkciju efektivitāti, pieņemts lēmums "Liepājas autobusu parka" padomē veikt izmaiņas. Pašreiz padome turpina darbu nepilnā sastāvā līdz nākamajam akcionāru lēmumam. Tās sastāvā ir padomes priekšsēdētājs Edgars Dupats, padomes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Jēriņš, kā arī padomes locekļi Atis Deksnis un Harijs Krongorns.

Kā norāda Krongorns, ņemot vērā uzņēmuma straujo izaugsmi, "Liepājas autobusu parka" vadība jau kopš vasaras strādā pie grupas pārvaldības pilnveidošanas, konkurētspējas celšanas un ilgtspējīgas attīstības nodrošināšanas.

""Liepājas autobusu parks" mērķis ir turpināt pārvaldes uzlabošanu - tādu vadības un operatīvās darbības procesu ieviešanu, kas palīdz uzņēmumam sagatavoties gan šodienas, gan rītdienas izaicinājumiem," komentē Krongorns.

Viņš uzsver, ka "Liepājas autobusu parka" būtiskākie uzdevumi un plāni tuvākajā nākotnē ir noslēgto līgumu ar pasūtītājiem izpildes kvalitātes nodrošināšana, operatīvo procesu automatizācija un aktīva dalība iepirkumu konkursos Latvijā un pārējās Baltijas valstīs.

Uzņēmums dibināts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 878 417 eiro.

28 gadus vecais Edvards Šlesers ir oligarha un partijas "Latvija pirmajā vietā" līdera Aināra Šlesera dēls.

Kā liecina 30.jūnija akcionāru sapulces protokols, kompānijas lielākie īpašnieki ir Liepājas pilsētas dome (34,8%) un ekspolitiķu Andra Šķēles un Aināra Šlesera ģimeņu kontrolētais SIA "LAP1R" (59,8%). Savukārt "LAP1R" lielākais īpašniece ar 67% kapitāldaļu ir SIA "Inpo 17", kuras īpašnieki pastarpināti ir Kristiāna Lībane-Šķēle (30%), Madara Šķēle-Dupate (25%), Anete Šķēle-Pētersone (25%), Iveta Smilga-Krongorne (10%) un Edgars Šķenderis. Otrs lielākais "LAP1R" īpašnieks ir SIA "Regma 102" (33% daļu), kas pastarpināti pieder Edvardam Šleseram (80%), Inesei Šleserei (10%) un Ričardam Šleseram (10%).

"Liepājas autobusu parka" apgrozījums pērn bija 10,926 miljoni eiro, kas ir par 6,9% mazāk nekā pērn, bet peļņa saruka par 19,9%, sasniedzot 475 752 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu