Girgensons turpina "uguņot" un palīdz "Sabres" izcīnīt vēl vienu uzvaru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: Reuters/ScanPix

Piektdien, 29. oktobrī, ar vārtu guvumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcēlās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, palīdzot viņa pārstāvētajai Bufalo "Sabres" vienībai izcīnīt uzvaru pagarinājumā.

"Sabres" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:2, 0:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja Anaheimas "Ducks".

Girgensons šajā spēlē laukumā pavadīja 18 minūtes un deviņas sekundes (0:12 mazākumā) izceļoties ar vārtu guvumu. Tāpat latviešu uzbrucējs izdarīja trīs metienus pa vārtiem, kā arī vienu reizi bloķēja pretinieku metienu, maču noslēdzot ar lietderības koeficientu +1.

Tieši Girgensons šajā mačā ar lielisku plaukstas metienu atklāja rezultātu.

"Sabres" rindās ar vārtu guvumu bez Girgensona izcēlās arī Artū Rutsolainens, bet ar diviem precīziem metieniem, tai skaitā uzvaras ripu pagarinājumā, izcēlās Rasmuss Asplunds.

"Ducks" labā šoreiz vārtus guva Trojs Terijs, Ādams Henrīks un Saimons Beniots.

Bufalo vienība šo sezonu ir sākusi ļoti veiksmīgi, septiņās spēlēs iekrājot 11 punktus, kas viņiem šobrīd dod 4. vietu Austrumu konferencē.

Girgensons šosezon septiņās spēlēs ir izcēlies ar sešiem rezultativitātes punktiem (3+3).

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs svētdienas vakarā, plkst. 22 pēc Latvijas laika viesojoties pie Losandželosas "Kings" hokejistiem.

Citā mačā "sauso" zaudējumu cieta Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins", kura ar 0:4 (0:1, 0:0, 0:3) atzina Kalgarī "Flames" hokejistu pārākumu.

Bļugers šajā spēlē uz ledus pavadīja 15 minūtes un 17 sekundes (0:07 vairākumā un 2:42 mazākumā), kuru laikā viņš izcēlās ar diviem metieniem pa vārtiem, diviem spēka paņēmieniem, kā arī vienu bloķētu pretinieku metienu. Šajā spēlē latviešu uzbrucējam negatīvs lietderības koeficients -2.

"Flames" labā ar vārtu guvumiem izcēlās Džonijs Gaudro, Bleiks Kolmens, Dilons Dubs un Milāns Lučičs.

"Penguins" vienība šosezon ar septiņās spēlēs izcīnītiem astoņiem punktiem Austrumu konferencē ieņem desmito vietu. Savukārt Bļugers šosezon septiņos mačos ir izcēlies ar diviem precīziem raidījumiem, iekrājot lietderības koeficientu -1.

"Penguins" hokejisti nākamo spēli aizvadīs svētdienas naktī, plkst. 2 pēc Latvijas laika uzņemot Ņūdžersijas "Devils".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu