Traģēdija Tartu pusē: treniņu laikā nošauts jauns policists

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Motortion Films/Shutterstock

Ceturtdien, 28. oktobrī, Veru apriņķī šaušanas treniņos notikusi smaga traģēdija, kuras rezultātā gājis bojā 26 gadus vecs Tartu policists, vēstī laikraksts "Postimees".

Traģiskais negadījums noticis ap plkst. 15 Veru apriņķa šaušanas poligonā, kur Dienvidu prefektūras ātrās reaģēšanas darbinieki piedalījās šaušanas treniņos.

Mācekļi bija sadalīti divās komandās un praktizēja taktisko kustību, kuras laikā tika šauts uz mērķiem. Abas komandas instruēja un uzraudzīja šaušanas instruktori. Kādā brīdī viens no policistiem nezināma iemesla dēļ pēkšņi nokļuva citas brigādes "sarkanajā zonā" un viņu sašāva kolēģis. Komandas biedri izsauca palīdzību un nekavējoties sāka reanimāciju. Diemžēl policists notikuma vietā mira.

Bojā gājušais policists par patruļpolicijas darbinieku sāka strādāt 2015. gadā, un 2017. gadā turpināja kā ātrās reaģēšanas darbinieks Tartu.

"Šodiena mums visiem bija traģiska. Esam zaudējuši jaunu, enerģisku un mērķtiecīgu kolēģi, kurš bija piemērs daudziem ar izcilām darbaspējām, komunikācijas prasmēm un proaktivitāti," sacīja Policijas un robežsardzes ģenerāldirektors Elmārs Vahers. Viņš izteica visdziļāko līdzjūtību policista tuviniekiem, draugiem un kolēģiem.

"Taktiskā apmācība un šaušanas treniņi ir daļa no šīs komandas ikdienas darba, kur katrs treniņš sākas ar drošības prasību atkārtošanu. Vienmēr ir klāt šaušanas instruktori, kā arī par mediķiem apmācīti policisti, kuri var sniegt pirmo palīdzību," piebilda Vahers.

Pēc ģenerāldirektora domām, bojāgājušo policistu varētu uzskatīt par pilnībā pieredzējušu un tas pats attiecas uz kolēģi, kurš šāva. "Viņi bija labi kolēģi."

Kā norāda Dienvidu apgabala prokuratūras vadošā prokurore Kairi Kaldoja, ir ārkārtēji skumji, ka tik jauns policists gājis bojā, pildot dienesta pienākumus.

"Policijas darbinieku ikdiena ietver nepārtrauktas apmācības un treniņus, kurās ir jātrenējas iespējamām bīstamām situācijām. Šim nolūkam tiek noteiktas vairākas drošības prasības, kuru pareizai ievērošanai ir jānodrošina dalībnieku drošība. Ir sākta krimināllieta, noskaidrosim, kā tieši notikumi norisinājās šaušanas treniņu laikā un vai nepieciešamās drošības prasības un citus noteikumus ievēroja gan dalībnieki, gan instruktori," sacīja Kaldoja. Viņa piebilda, ka mērķis ir pēc iespējas ātrāk pabeigt izmeklēšanu.

Kriminālprocesu veic Policijas iekšējās kontroles birojs, un to vada Dienvidu apgabala prokuratūra.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu