VIDEO Iedzīvotājs vakcinācijas centrā Ķīpsalā novēro drūzmēšanos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta.

Jānis oktobrī apmeklējis vakcinācijas centru Ķīpsalā. Viņš pēc potes ieradies ap plkst. 16.00 un novērojis nelabvēlīgu situāciju, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Raidījums "Bez Tabu" devās pārbaudīt šo informāciju un uzzināja, ka tā nav patiesa. 

"Arī nebija. Nebija. Muļķības. Pirmajā dienā, kad atvērāmies (16.oktobrī), bija drūzmēšanās. Nu, nebija drūzmēšanās, plūsma ritēja mums," situāciju komentē darbiniece.

Vakcinācijas centrā Ķīpsalā, kas turklāt ir liela mēroga vakcinācijas centrs, "Bez Tabu" ierašanās brīdī darbinieku pat ir vairāk nekā cilvēku, kuri ir ieradušies vakcinēties.

Ik pēc piecām minūtēm ierodas pa kādam iedzīvotājam, kurš vēlas veikt vakcinēšanos pret bīstamo COVID-19. Turklāt ik pēc brīža centra apmeklētājiem skaļruņos arī tiek atgādināti noteikumi.

"Pašā dienas sākumā, no rīta, pirms darba cilvēku ir daudz, tāpēc, ka viņi pirms darba grib savakcinēties, lai var paspēt darīt visas citas lietas. Un tad ir diezgan liela drūzmēšanās, bet drūzmēšanās ir organizēta, tiek ievērotas distances. Tam mums ir arī zemessargi, ir marķētas vietas, norobežojumi, lentas un sētas. Pēcpusdienā, kad cilvēki beidz darbu, līdz mājsēdei cilvēki arī cenšas savakcinēties. Tas tad ir otrs vilnis," komentēja ierindas feldšere Lauma Sproga-Jankoviča.

Feldšere pat vēlētos redzēt lielāku rosību arī dienas vidū, aicinot iedzīvotājus, kuri vēlas vakcinēties.

Ne tikai Jāni satrauc drūzmēšanās un distances neievērošana. Ar raidījumu sazinājās  Elizabete, kuru pārsteidz pie veikala "Lidl" esošās rindas.

"Absolūti nepieņemami ir tas, ka pie "Lidl" veikaliem ir tik milzīgas rindas, toties ārā nevar satikties pat divas mājsaimniecības, kā arī bērni nevar apmeklēt skolu, sportu un tikties ar draugiem. Man nav skaidrs, kāpēc pie lielveikala var satikties vairāki simti cilvēku un stāvēt rindā, kur ir n-tās mājsaimniecības. Manuprāt, tas ir rupjš pārkāpums" apgalvo Elizabete.

Uzrunātie veikala Imantā apmeklētāji atklāj, ka savu kārtu, lai iekļūtu tirdzniecības iestādē, esot gaidījuši aptuveni 40 minūtes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu