Notiesāta sieviete, kura nolaupījusi un nogalinājusi savu mājās dzimušo mazmazbērnu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Lopolo/shutterstock.com/

Zemgales rajona tiesa kādu sievieti atzinusi par vainīgu sava mājās dzimušā mazmazbērna nolaupīšanā un noslepkavošanā, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Ceturtdien lietā pasludināts saīsināts spriedums. Par jaundzimušā nolaupīšanu sieviete sodīta ar brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem. Savukārt par slepkavību pastiprinošos apstākļos viņa sodīt ar brīvības atņemšanu uz 15 gadiem ar probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Kā galīgais sods apsūdzētajai noteikta brīvības atņemšana uz 18 gadiem ar probācijas uzraudzību uz trim gadiem.

Tāpat tiesa nosprieda turpināt viņai kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu līdz laikam, kad spriedums stāsies spēkā.

Grinšpone norāda, ka prokurors, apsūdzētā, cietusī, apsūdzētās aizstāvis vai cietušās pārstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja tāds lūgums tiks izteikts, tiks sagatavots pilnais spriedumus, ko vēl varēs pārsūdzēt.

Savukārt saīsinātais spriedums nav pārsūdzams un stāsies spēkā pēc tam, kad beidzies termiņš lūguma iesniegšanai par pilna sprieduma sastādīšanu un ja šāds lūgums netiks iesniegts.

Saskaņā ar apsūdzību sieviete, kurai ir medicīniskā izglītība, 2019. gada 4.aprīļa naktī Jelgavas novadā savās mājās mazmeitai pieņēma dzemdības.

Viņa neizsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību un tikko dzimušo bērniņu aiz dusmām nolaupīja mazmeitai un aiznesa prom no mājas. Pēc tam viņa nenoskaidrotos apstākļos zīdaini noslepkavoja.

Sieviete apsūdzēta pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par personas nolaupīšanu, kā arī slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī un ja pēc slepkavības izdarīta līķa apgānīšana.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu