ReTV: Pret Covid-19 vēl nav vakcinējušies vairāki ģimenes ārsti (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Šī nedēļa ir pēdējais brīdis, lai, uzsākot vakcināciju, līdz 15. novembrim saņemtu vakcinācijas sertifikātu. Starp vakcināciju neuzsākušajiem šobrīd ir vienpadsmit ģimenes ārsti, ReTV informē Nacionālajā veselības dienestā (NVD). 

Jāzeps Pogumirskis pirmās Covid-19 vakcīnas savā praksē saņēma jūnija pirmajā pusē. Sākuši ar sešām vakcinācijām nedēļā, bet pakāpeniski palielinājuši tempu. Piemēram, pagājušonedēļ dakteris kopā ar savām trim palīdzēm pie potes palīdzējis tikt 30 cilvēkiem. Tomēr starp Krāslavas novadā strādājošo ģimenes ārstiem viņa praksē procentuāli ir vismazākais vakcinēto pacientu īpatsvars.

"Pirmkārt, ir ļoti liels procents vecāku cilvēku pēc 80, kuri viensētās dzīvo, maz kur staigā, maz kur iziet, gulošu pietiekoši daudz, pirmās grupas invalīdu, procentos nepateikšu, bet ir. Un lieli attālumi," atzina Jāzeps Pogumirskis, ģimenes ārsts Krāslavas novadā.

Dakterim praksē palīdz māsiņa, ārsta palīgs un reģistratore. Lai gan praksē mediķi vakcinē un uz to aicina, paši vakcinētāji otro poti vēl nav saņēmuši. Dakteris ReTV atzīst - derīga Covid-19 sertifikāta viņam nav.

"Man personīgi nav pabeigta vakcinācijas procesa. Es vakcinējos nedēļu atpakaļ. Vienreiz un otrreiz biju karantīnā," skaidro Jāzeps Pogumirskis.

Dakteris skaidro, ka janvārī, kad sākās mediķu vakcinācija, saslimuši vairāki viņa radinieki. Pats gan ne ziemā, ne vēlāk šī gada laikā ar Covid-19 nav slimojis. Lai gan vairākas reizes juties slikti, tests visu laiku bijis negatīvs. Bet vakcinēties viņš vienkārši nav gājis.

Nacionālajā veselības dienestā Līgumpartneru departamenta direktore Daiga Vulfa informē, ka vakcinācijas procesu līdz pirmdienai nebija uzsākuši vienpadsmit ģimene ārsti, pieci no viņiem strādā Rīgas rajonā, četri - Latgalē, vēl pa vienam Zemgalē un Kurzemē.

"Pa dienām tie cipari mainās. Nav tā, ka šie ģimenes ārsti, kas nav novakcinējušies, atteiktos vakcinēties. Mēs ļoti ceram, ka uz 15. novembri tas skaits, kas nebūs novakcinējušies, būs nulle vai tuvu tai."

Arī Lauku ģimenes ārstu asociācijā ReTV norāda, ka biedru, kas vēl nav vakcinējušies, nevajadzētu būt daudz.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu