Marsa zonde piedzīvo sakaru pārtraukumu, pēc kā atsūtījusi apbrīnojamus foto (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter

Kad Marss uz brīdi nonāca aiz Saules, skatoties no Zemes perspektīvas, NASA zonde "Perseverance" piedzīvoja savu pirmo sakaru pārtraukumu. Pēc divu nedēļu ilgas "klusēšanas" zonde ir atgriezusies ar pārsteidzošām fotogrāfijām.

Šādā novietojumā nav iespējams nosūtīt komandas vai saņemt ziņas no Marsa. Tieši tāpēc zondes tiek apzināti liktas mierā. Tomēr tagad Marss atkal ir sasniedzams, ko zonde apstiprinājusi, sazinoties ar Zemi un atsūtot brīnišķīgas Džezero krātera fotogrāfijas.

"Esmu atpakaļ darbā, novietojusies starp šiem diviem skaistajiem akmens atsegumiem. Esmu šo to nofotografējusi, izpētījusi laikapstākļus, veikusi ķīmiskos eksperimentus un atjaunojusi programmu," zondes "Twitter" kontā raksta NASA komanda.

Ierakstam pievienotas divas brīnišķīgas fotogrāfijas, kurās redzama zondes apkārtne. Kopš pamošanās zonde uzņēmusi vairāk nekā divas fotogrāfijas. Tās iespējams aplūkot šeit.

"Perseverance" uz Marsa nolaidās šā gada 18. februārī, un tās galvenais mērķis ir meklēt senas dzīvības pēdas uz planētas, kā arī savākt iežu paraugus, kurus vēlāk plānots nogādāt uz Zemi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu