Usika menedžeris velta uzslavas Briedim (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis (no kreisās) un ukrainis Oleksandrs Usiks
Mairis Briedis (no kreisās) un ukrainis Oleksandrs Usiks Foto: Sintija Zandersone/LETA

Oleksandra Usika menedžeris Aleksandrs Krasjuks atklājis, ka tieši duelis pret Mairi Briedi bijis sarežģītākais ukraiņu boksera karjerā.

Usiks septembra beigās Londonā vairāk nekā 60 tūkstošu skatītāju klātbūtnē pārspēja Lielbritānijas pārstāvi Entoniju Džošua un ieguva savā rīcībā Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas.

Ukrainis kļuva tikai par trešo bokseri vēsturē, kurš izcīnījis pasaules čempiona jostas gan "cruiserweight" (līdz 90,7 kg) svara kategorijā, gan smagsvaros. Iepriekš tas bija izdevies tikai Evanderam Holifīldam (ASV) un Deividam Hejam (Lielbritānija).

"Usikam visnopietnākais pretinieks ir bijis Briedis. Usiks varēja tikt galā ar Briedi daudz vieglāk, patērējot mazāk spēka, taču mēs redzējām, kas notika," portāls "isport.ua" citē menedžeri.

Pirms trim gadiem Rīgā ukrainis pārspēja latvieti 12 raundos pēc punktiem. Divi tiesneši uzvaru piešķīra ar rezultātu 115:113, bet trešais soģis uzskatīja, ka duelis noslēdzās neizšķirti - 114:114.

Usika un Brieža duelis norisinājās Pasaules boksa supersērijas turnīra ietvaros. Iespējams, ka citos apstākļos šajā cīņā būtu neizšķirts, taču sacensību formāts liedza organizatoriem pieļaut šādu scenāriju, jo pēc pusfināla sekoja fināls un sarīkot revanšu būtu ārkārtīgi sarežģīti un laikietilpīgi.

Usiks pārspēja Džošua ar pārliecinošāku rezultātu nekā Briedi - 117:112, 116:112, 115:113. Arī citas uzvaras 12 raundos pēc punktiem ukrainim bijušas pārliecinošākas nekā duelis pret Briedi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu