3x3 basketbola komanda "Rīga" Pasaules tūres posmu Abū Dabī sāk pārliecinoši

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: basket.lv

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu ierindā piektdien otrajā dienas spēlē izcīnīja uzvaru, iekļūstot ceturtdaļfinālā Pasaules tūres Abū Dabī posmā.

Turnīrā ar otro numuru izliktā "Rīga" B apakšgrupas otrajā mačā ar rezultātu 20:19 pārspēja "Jeddah" no Saūda Arābijas, kas ļāva ieņemt pirmo vietu apakšgrupā.

Pēc diviem neprecīziem tālmetieniem spēles rezultātu atklāja Čavars, uz ko pretinieku komanda atbildēja ar precīzu tālmetienu. Sekoja rezultatīvi Latvijas komandas uzbrukumi, kas ļāva panākt 5:3, taču pēc tam "Rīga" pieļāva vairākas kļūdas un pēc Lasmaņa tehniskās piezīmes "Jeddah" panāca 6:6.

Atlikušajā spēles daļā komandas spēlēja līdzīgi, neļaujot otrai komandai atrauties par vairāk nekā diviem punktiem. Spēles izskaņā ar precīzu metienu Lasmanis panāca 19:17, taču pretinieku komanda ar precīzu tālmetienu izlīdzināja rezultātu. Uzvaras punktu guva Čavars, noslēdzot spēli ar rezultātu 20:19.

"Rīga" komandā rezultatīvākais ar 11 gūtajiem punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Lasmanis. Miezis guva četrus punktus, Krūmiņš izcēlās ar trīs punktiem, bet divus punktus guva Čavars.

"Jeddah" vienībā labākais ar desmit gūtajiem punktiem bija Nemanja Draskovičs.

Jau ziņots, ka dienas pirmajā spēlē ar rezultātu 21:16 Latvijas komanda uzvarēja Mongolijas vienību "Ulaanbaatar".

Iepriekšējā nedēļā "Quest" līmeņa turnīrā Permā komandas sastāvā pēc traumas izārstēšanas atgriezās Edgars Krūmiņš. Viņš spēlēja kopā ar Agni Čavaru, Kārli Lasmani un komandas piekto dalībnieku Artūru Strēlnieku.

Latvijas komanda visos piecos iepriekšējos šīs sezonas Pasaules tūres turnīros iekļuvusi labāko astoņniekā, vislabāko rezultātu sasniedzot Debrecenā, kur tika izcīnīta otrā vieta.

Novembrī notiks Pasaules tūres turnīrs Mehiko, bet decembra vidū Džidā būs finālposms.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu