Kamaniņu sporta izlases kontroltreniņos ātrākie Šici, Aparjods un Vītola

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andris un Juris Šici
Andris un Juris Šici Foto: Mareks Gaļinovskis

Latvijas kamaniņu sporta izlases piektdien aizvadītajā kontroltreniņā cīņā par ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm ātrākie bija brāļi Juris un Andris Šici, Kristers Aparjods un Elīna Ieva Vītola, ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Sieviešu konkurencē labākā bija Vītola, kura divu braucienu summā finišēja minūtē un 24,816 sekundēs. Otrajā vietā ar laiku minūte un 24,827 ierindojās Elīza Tīruma, bet labāko trijnieku noslēdza Sigita Bērziņa, kura pirmās vietas ieguvējai piekāpās par 0,817 sekundēm.

Divu braucienu summā vīriešu konkurencē labākais bija Aparjods, kurš pēc pirmā brauciena ierindojās vien trešajā vietā, bet otrajā braucienā uzrādīja labāko laiku (48,701 sekunde). Gints Bērziņš, kurš pirmās vietas ieguvējam piekāpās tikai 0,015 sekundes, ieņēma otro vietu, bet trešais bija Riks Kristens Rozīties, piekāpjoties līderim 0,050 sekundes.

Divvietīgo ekipāžu konkurencē pirmo vietu ieņēma pieredzējušie Andris un Juris Šici, bet otrajā vietā, atpaliekot tikai par 0,096 sekundēm, finišēja Mārtiņš Bots un Roberts Plūme.

"Nevarētu teikt, ka kontroltreniņā bija lieli pārsteigumi, jo treniņos visi - vairāk vai mazāk - brauca ar blīviem rezultātiem. No malas varēja redzēt, ka pirmajās sacensībās, kurās varēja iegūt punktus, dažiem varbūt bija uztraukums," kontroltreniņa rezultātus komentēja Latvijas izlases menedžeris un treneris Kristaps Mauriņš. "Kopumā rezultāti ir bez lieliem pārsteigumiem, visi ir gana līdzīgi un spēcīgi."

Kontroltreniņš tika aizvadīts atceltā Latvijas kausa vietā.

Kontroltreniņus ir iekļauti Latvijas izlases atlases kritērijos cīņā par ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Pekinā.

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 2022.gada 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu