Dzērājšoferis izraisa avāriju un bēg. Sadursmē cieš sieviete ar bērniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Negaidīti spēcīgu sitienu un šķīstošu stiklu skaņu 29. oktobrī nācās piedzīvot kādai ģimenei Jūrmalā – uz autoceļa trāpījās kāds dzērajšoferis, kurš, sajaucot joslas, izraisīja iespaidīgu avāriju, vēsta raidījums "Degpunktā".

Vērtējot savus dienas plānus augstāk par pārējo cilvēku interesēm un viņu drošību, kāds iereibis vīrietis 29. oktobra pēcpusdienā iekāpa automašīnā un apzināti devās izbraucienā pa Jūrmalas apkaimi.

Grādīgās dziras apreibināts, pārgalvis nespēja koncentrēt uzmanību uz brauktuvi un vienā no līkumiem Slokas ielā viņš sajauca joslas, izbrauca pretējā virzienā un saskrējās ar automašīnu "Volkswagen".

Dzērājšoferis "Hondā" atradies viens pats, bet baltajā spēkratā pie stūres sēdēja gados jauna sieviete, pasažieru sēdekļos bija arī divi mazgadīgi bērni.

Pēc sadursmes "Volkswagen" izsvieda no brauktuves un mašīna atsitās pret kāda privātīpašuma vārtiem, bet "Honda" ar nolauztu priekšējo riteni inerces vadīta aizšļūca uz priekšu, līdz šķērsām apstājās ceļa vidū.

Viens no lieciniekiem, kurš tobrīd mēroja ceļu pa Slokas ielu un avārijas vietā ieradās burtiski minūti pēc notikušā, redzēja gan trakā stūrētāja uzvedību, gan viņa kondīciju.

Anri, aculiecinieks, sacīja: "Es piebraucu, viņš tur stāvēja stipri piedzēries, apmēram tajā vietā. Viņš neturējās uz kājām, ne jau kā cilvēks pēc avārijas, bet tieši tas, ka stipri piedzēries. Vāvuļoja, lamājās ar necenzētiem vārdiem. Viņš varēja būt apmēram 60 gadus vecs, pieaudzis cilvēks. Viņš bija stipri piedzēries un centās aizbēgt. Beigu beigās viņš aizbēga."

Visi trīs "Volkswagen" sēdošie, proti, sieviete ar diviem bērniem, avārijā necieta. No traumām pasargāja tas, ka pasažieri bija piesprādzēti un jaunajā automašīnā nostrādāja visi drošības spilveni.

Bērniem negadījums nepalika bez sekām – pārbiedēti viņi raudāja vēl ilgāku laiku. Sieviete zvanīja policijai un savam vīram, kurš notikuma vietā atsteidzās ātrāk par inspektoriem un devās bēdzējam pa pēdām un turpat netālu, mežā viņu aizturēja.

"Man liekas, ka viņi viņu ievilka policijas busiņā, jo, kad viņu aizturēja, viņš nespēja pat paiet. Pieļauju, ka viņi viņu vilka," sacīja aculiecinieks.

Aizturētajam piedāvāts veikt alkohola pārbaudi notikuma vietā, bet vīrietis no tās atteicās. Izlemts reibumu noteikt ekspertīžu centrā, kur pārkāpējs arī tika aizvests. Pārbaudes laikā vīrietim konstatētas 2,18 promiļu liels reibums.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu