Neatliekamās medicīnas asociācijas valde neatbalsta Pavļuta demisijas pieprasījumu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sarmīte Villere.
Sarmīte Villere. Foto: Ieva Čīka/LETA

Neatliekamās medicīnas asociācijas (NMA) valde neatbalsta veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) demisijas pieprasījumu, teikts asociācijas prezidentes Sarmīte Villeres izplatītajā paziņojumā.

Šāda nostāja 28.oktobrī notikušajā asociācijas valdes sēdē atbalstīta vienbalsīgi.

Vienlaikus arī NMA valde tika izteikusi veselības ministram aicinājumu atteikties no nodoma virzīt pieņemšanai valdībā mobilizācijas rīkojumu, kā arī no kriminālatbildības draudiem par nepakļaušanos šāda rosinājuma pieņemšanas gadījumā. Pašlaik ministrs jau ir paziņojis, ka šo ieceri pašlaik nevirzīs.

NMA uzsver, ka patlaban vairāk nekā jebkad nepieciešama konstruktīva komunikācija ar nozares profesionāļiem, pieņemtajiem lēmumiem jābūt izsvērtiem un savlaicīgi izdiskutētiem, turklāt jānodrošina jau pieņemto lēmumu izpildes uzraudzība.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas Ārstu biedrība (LĀB) pieprasīja veselības ministra Pavļuta demisiju, pārmetot viņam "Veselības ministrijas ilgstoši pieļautās kļūdas krīzes vadībā un plānoto mediķu mobilizācijas izsludināšanu".

Vēlāk demisijas pieprasījumam pievienojās arī Latvijas Māsu asociācija, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība un Latvijas Jauno ārstu asociācija.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) vairāku dienu garumā organizēja tikšanās ar LĀB un citām mediķu organizācijām, veselības ministru, koalīcijas partneriem, kā arī visiem iesaistītajiem piektdien notika kopīga sanāksme. Pēc tās Kariņš paziņoja, ka Pavļuts ir apliecinājis spēju sadarboties ar savas nozares pārstāvjiem un apņēmies risināt ar viņiem kopā kritiski svarīgos nozares jautājumus, un premjers lēmis ļaut ministram turpināt strādāt.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu