Baltijas pirmā rakete Kontaveita izcīna ceturto WTA titulu šosezon un kvalificējas finālturnīram

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anete Kontaveita.
Anete Kontaveita. Foto: AP/Scanpix

Baltijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anete Kontaveita no Igaunijas svētdien izcīnīja uzvaru Klužas-Napokas "WTA 250" turnīrā, izcīnot ceturto titulu šosezon un iespēju piedalīties sezonas noslēguma turnīrā, kas norisināsies Gvadalaharā.

Igaunijas tenisiste finālā ar 6-2, 6-3 pārspēja Rumānijas tenisisti Simonu Halepu, kura turnīrā tika izsēta ar pirmo numuru.

Kontaveita WTA rangā ieņem 14.pozīciju un nākamnedēļ debitēs pirmajā desmitniekā, bet Halepa ir 18.vietā.

Kontaveita turnīrā nezaudēja nevienā setā, kā arī ir uzvarējusi pēdējos desmit aizvadītājos mačos un kopumā pēdējās 26 cīņās no 28 aizvadītajām.

Šosezon viņa ir uzvarējusi WTA turnīros Klīvlendā, Ostravā, Maskavā un Klužā-Napokā, kļūstot par vienu no divām tenisistēm, kas šajā sezonā ir izcīnījusi četrus titulus. Tik pat daudz titulu šosezon ir tikai pasaules pirmajai raketei austrālietei Ešlijai Bārtijai.

Gvadalaharā sezonas noslēguma turnīrā piedalīsies arī baltkrieviete Arina Sabaļenka, čehietes Karolīna Plīškova un Barbora Krejčikova, grieķiete Marija Sakari, spānietes Garvinje Mugurusa un Paula Badosa un Iga Švjonteka no Polijas.

Pirms panākumiem bagātās vasaras Kontaveita bija izcīnījusi savu vienīgo titulu 2017.gadā Hertogenbošā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu