FOTO Izveidota interaktīvā karte ar visiem Latvijas teritorijā uzstādītajiem bankomātiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Latvijas Banka sadarbībā ar kartogrāfijas un ģeotelpiskās inteliģences risinājumu uzņēmumu SIA "Jāņa sēta" ir izveidojusi un tīmekļa vietnē "bank.lv" uzturēs karšu risinājumu par visiem Latvijas teritorijā uzstādītajiem bankomātiem. 

Galvenais skaidrās naudas piekļuves avots Latvijas iedzīvotājiem ir bankomāti, tādēļ Latvijas Banka, Finanšu nozares asociācija, "Swedbank", "SEB banka", "Luminor Bank" Latvijas filiāle un "Citadele banka" ir noslēgušas sadarbības memorandu.

Karšu risinājums izveidots, lai sasniegtu memorandā noteikto mērķi, proti, nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās skaidrās naudas pieejamības un sasniedzamības prasības.

Memoranda parakstītāji vienojušies saglabāt esošo bankomātu tīklu, nesamazinot bankomātu skaitu vairāk kā par 5% līdz 2023.gada 1.janvārim, kopumā ievērot ne vairāk kā 20 kilometru attālumu taisnā līnijā līdz tuvākajam bankomātam no jebkuras vietas Latvijā 99% Latvijas iedzīvotāju, noteikt atbilstošu bankomātu faktiskās pieejamības laiku patērētāju interesēs - katru dienu vismaz 12 stundu.

Latvijā ir aptuveni 900 bankomāti. Vairāk nekā 80% Latvijas iedzīvotāju tuvākais bankomāts ir mazāk nekā piecu kilometru attālumā. Ar izveidoto karšu risinājumu un interaktīviem instrumentiem ikviens interesents varēs novērtēt bankomātu tīkla pārklājumu piecu, 10, 15, 20, 25 kilometru rādiusā un sekot līdzi ilgākā laika posmā, vai tiek pildīta apņemšanās saglabāt skaidrās naudas pieejamību visā Latvijas teritorijā.

Kredītiestādes ir apņēmušās ziņot Latvijas Bankai par izmaiņām savā bankomātu tīklā, un tās operatīvi tiks atspoguļotas šajā karšu rīkā. Bankomātu karte atrodama "www.bank.lv/pakalpojumi/bankomatu-karte".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu