Pagājušajā nedēļā par ceturtdaļu pieaudzis to stacionēto Covid-19 pacientu skaits, kuriem slimības gaita ir smaga (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pagājušajā nedēļā par 25% pieaudzis smago Covid-19 pacientu skaits, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopumā slimnīcās ārstējas 191 pacients, kura slimības gaita tiek vērtēta kā smaga.

Aizvadītās nedēļas laikā, no 25.oktobra līdz 31.oktobrim, atklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājies par 2%.

Tomēr esot pāragri veikt secinājumus par situācijas stabilizāciju. Nepieciešams vismaz nedēļas vai divu nedēļu monitorings, lai vērtētu situācijas mainību, skaidroja SPKC.

SPKC norāda, ka iepriekšējās divas nedēļas nenotika skolu skrīnings pilnā apjomā, kas arī ietekmēja atklāto Covid-19 skaitu.

Pagājušās nedēļas laikā par 21% turpināja palielināties stacionēto pacientu skaits.

Atsākoties 1.-3. klašu skrīningam, palielinājies veikto testu skaits, vidēji dienā tika veikti 22 217 testi, savukārt vidēji dienā atklāti 2375 jauni Covid-19 gadījumi.

No visiem veiktajiem testiem?36% bija saistīti ar izglītības iestāžu skrīningu, bet 64% ar pārējiem iedzīvotājiem. No pozitīvajiem Covid-19 gadījumiem 6% bija saistīti ar izglītības iestāžu skrīningu, bet 94% pārējā sabiedrības daļā.

Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficients aizvadītājā nedēļā nedaudz samazinājies līdz 0,97. Nedēļu iepriekš tas bija 1,12. Tas parāda nelielu infekcijas slimības izplatības samazinājumu sabiedrībā.

Vērtējot pagājušajā nedēļā atklātos Covid-19 gadījumus un izvērtējot inficēto cilvēku vakcinācijas statusu, 11 909 cilvēki nebija vakcinēti pret Covid-19 vai vakcinācijas kursu vēl nebija pabeiguši, kas kopumā ir 72% no visiem aizvadītajā nedēļā saslimušajiem.

Savukārt 4657 cilvēki bija vakcinēti, kas ir 28% no visiem aizvadītajā nedēļā saslimušajiem. Salīdzinot infekcijas izplatības intensitāti uz 100 000 iedzīvotāju vakcinēto un nevakcinēto/daļēji vakcinēto cilvēku vidū, nevakcinētiem un daļēji vakcinētiem cilvēkiem Latvijā Covid-19 infekcija konstatēta 2,4 reizes biežāk, nekā pilnībā vakcinētiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu