Karalienes Elizabetes II dēlam reiz piedāvāts kļūt par Igaunijas karali (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veseksas grāfs princis Edvards ar kundzi ierodas uz Lielbritānijas tirdzniecības kameras Latvijā Gala vakariņām Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā.
Veseksas grāfs princis Edvards ar kundzi ierodas uz Lielbritānijas tirdzniecības kameras Latvijā Gala vakariņām Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. Foto: Ieva Makare/LETA

Kad Igaunija 90. gadu sākumā atguva neatkarību no Padomju Savienības, vienam no prinča Čārlza jaunākajiem brāļiem tika dota iespēja kļūt par Igaunijas monarhu.

Karalienes Elizabetes II jaunākais dēls princis Edvards 1994. gadā bija kandidāts tam, lai kļūtu par Igaunijas karali.

Veseksas grāfu Edvardu, kurš šobrīd rindā uz troni ir 14. vietā, uzrunāja Neatkarīgo rojālistu partija, kas pēc vēlēšanām parlamentā bija ieguvusi 8 vietas. Partijas dibinātāji bija trīs komiķi, kuri jokodamies izplatīja uzskatu, ka Igaunijā ir jāvalda monarhiem.

Lai to panāktu, viņi uzrakstīja vēstuli princim Edvardam ar lūgumu kļūt par Igaunijas karali. 

"Jūsu aktiera un televīzijas producenta pieredze būtu ideāla, lai majestāte apvienotu seno kultūru ar mūsdienu politisko realitāti," vēstulē rakstīja partijas pārstāvji, kura tajā laikā tika citēta medijā "Sunday Telegraph".

Princis uz vēstuli atbildi neesot devis. Bekingemas pils priekšlikumu nosauca par "burvīgu ideju, taču maz ticamu," raksta medijs "Mirror".

Tajā pašā gadā Edvards iepazinās ar Sofiju Rīsu-Džounsu. Pāris apprecējās 1999. gada jūnijā. Šobrīd Veseksas grāfs un grāfiene audzina 17 gadīgo lēdiju Luīzi un 13 gadīgo Džeimsu, vikontu Severnu.

Šī gada astotajā novembrī ir lēdijas Luīzes 18. dzimšanas diena, kas nozīmē, ka viņas priekšā ir liela izvēle -  izlemt, kādus karaliskos pienākumus viņa nākotnē ir gatava pildīt.

"Mēs cenšamies bērnus audzināt ar izpratni, ka viņiem, ļoti iespējams, būs jāstrādā, lai sagādātu sev iztiku," 2020. gadā medijam "The Sunday Times" sacīja Sofija. "Tādēļ mēs izlēmām neizmantot karaliskos titulus. Viņiem tie ir un viņi var izlemt tos izmantot, taču tas ir maz ticams, ka viņi to darīs."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu