Atklāti par seksuālo orientāciju un cīņu ar alkoholismu: Top grāmata par Mārtiņu Rītiņu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Rītiņš
Mārtiņš Rītiņš Foto: Paula Čurkste/LETA

10. novembrī klajā nāks filoloģijas zinātņu doktores un bijušā ārlietu ministra Jāņa Jurkāna mīļotās sievietes Lindas Apses grāmata par šefpavāru Mārtiņu Rītiņu.

Kā izdevumam "Privātā Dzīve" atklāj grāmatas autore, viņa ar populāro šefpavāru ir pazīstami teju 30 gadus, un Mārtiņš ir arī viņas meitas krusttēvs.

Abi satikušies šā gada sākumā, kad Rītiņš paziņojis, ka par viņu vēlas rakstīt grāmatu, taču tad pārsteidzis Lindu ar vēlmi, lai tieši Linda ir grāmatas autore. "Man tas bija šoks. Šo gadu biju plānojusi veltīt atpūtai, un man šķita, ka ir absolūti nepareizs laiks kam šādam. (..) Kaut kādā ziņā jutos savažota, un tajā pašā laikā bija arī atbildības izjūta. Likās – kurš cits, ja ne es? Mārtiņu tomēr ļoti labi pazīstu," atzīst Linda, kura bieži ceļo uz Spāniju, kur šobrīd mitinās viņas mīļotais vīrietis Jānis Jurkāns

Grāmatas autore atzīst,- lai arī Mārtiņu jau daudzus gadus uzskata par vienu no viņas ģimenes, Mārtiņa dvēselē viņa nekad nav līdusi. "Kad vajadzēja, viņš man kaut ko pastāstīja, bet Mārtiņa dzīves peripetijas nezināju. Bija lietas, ko nojautu, bet daudz kas arī man bija jaunums. Es, piemēram, neko nezināju par Mārtiņa alkoholismu. Mēs par to nekad nebijām runājuši – ne to, kā viņš tajā nonāca, ne to, kā no tā izķepurojās," saka Apse.

Žurnāls "Privātā Dzīve" publiskojis fragmentus no grāmatas, kur tiek runāts par Mārtiņa pievienošanas Kanādas geju korim, par 80. gados kādā Toronto krodziņā satikto Lērdu, kurš bijis mīlestība no pirmā acu skatiena un anonīmo alkoholiķu saietu apmeklēšanu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu