Perevoščikovs: Ja saslimstības pieaugums būtu turpinājies iepriekšējā apjomā, klāt nāktu vēl 6000 Covid-19 gadījumu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jurijs Perevoščikovs.
Jurijs Perevoščikovs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Viens no ekspertiem, ko šodien uzklausīs valdība, ir Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs. Šorīt epidemiologs viesojās raidījumā "900 sekundes".

Perevoščikovs sacīja, ka Covid-19 joprojām ir svarīga problēma, taču viņš norādīja, ka situācija lēnām sāk stabilizēties. "Ja saslimstības pieaugums būtu turpinājies iepriekšējā apjomā, klāt nāktu vēl 6000 Covid-19 pozitīvo gadījumu.

Šie 6000 gadījumi varētu būt izskaidrojami tā, ka 1000 no šiem iespējamajiem gadījumiem būtu saistīts ar skolēnu skrīningu.

Pārējie 5000, mēs uzskatām, ir saistīti ar ieviestajiem ierobežojumiem."

Pēc datiem slimnīcu stacionāros nokļūst katrs desmitais Covid-19 inficētais, bet Perevoščikovs norāda, ka arī šis rādītājs ir stabilizējies un samazinājies par 2%.

Kaut arī saslimšanas rādītāji palēnām sāk uzlaboties, situācija ar mirstību no Covid-19 Latvijā ir kritiska. Vidēji katru dienu tiek saņemti 32 ziņojumi par nāves gadījumiem, kas ir sekas iepriekš novērotajam straujajam saslimstības pieaugumam, norāda Perevoščikovs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu