VIDEO Kārtējais MMA farss - Polijā aizvadītas cīņas starp sievietēm un vīriešiem (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: скриншот видео

Cīņas sporta sabiedrībā sašutumu izraisījis nesen Polijā notikušais cīņu šovs, kura ietvaros jaukto cīņas mākslu (MMA) oktagonā divos dueļos pret vīrieti izgāja sieviete.

Pēdējo gadu laikā MMA pasaulē pieredzēti dažādi neparasti dueļi. Piemēram, aizvadītā gada izskaņā Krievijas profesionālā MMA cīkstone Darina Madzjuka izgāja oktagonā pret 239 kilogramus smago blogeri Grigoriju Čistjakovu. Vēl iepriekš Taizemē norisinājās par "Cīņu cirku" dēvētais šovs. 

Visos šajos cīņu šovos oktagonā devās profesionāli cīkstoņi (vismaz "uz papīra"). Savukārt nesen notikušajā "MMA-VIP" organizācijas cīņu šovā tika pieredzēti divi neparasti dueļi starp sievietēm un vīriešiem, kuros piedalījās absolūti amatieri. 

Vispirms oktagonā devās fitnesa instruktore un roku laušanās sporta pārstāve Ula Sikača un skaistumkopšanas zīmola pārstāvis Pjotrs Lisovskis. Šajā duelī ar pirmā raunda tehnisko nokautu pārāks bija Lisovskis.

Arī nākamajā duelī, kurā tikās dažādu dzimumu pārstāvji, sliktāk veicās Viktorijai Domžalskai, kura jau 40 sekundēs piekāpās Mihalam Bribilovičam.

Abi dueļi pavisam noteikti uzskatāmi par kauna traipu MMA sportam. Ne tikai tāpēc, ka oktagonā redzētais MMA sporta tehnisko elementu izpildījums ir zem katras kritikas, bet arī organizācijas visai prastais mēģinājums piesaistīt uzmanību ar skandalozu cīņas formātu, kurā cīņu aizvada personas, kurām nav absolūti nekādas bāzes cīņas sportā.

Nosodījumu par notikušo cīņu šovu izteica arī Starptautiskā Jaukto cīņas mākslu federācija (IMMAF), kas atbild par amatieru cīņu sankcionēšanu Eiropā, tomēr šis cīņu šovs neesot bijis saskaņots.

"Lai gan nedz promotieriem, nedz cīņu šova dalībniekiem nav nekādas saistības ar IMMAF, mēs kā starptautiska organizācija, kas pārrauga MMA amatieru cīņas, uzskatām, ka mums ir nepieciešams izteikt savu nostāju. IMMAF kategoriski nepiekrīt šādam apzināti skandalozam izklaides paveidam, kas neatspoguļo MMA vērtības un apdraud sievietes. Sieviešu un vīriešu savstarpēja sacenšanās cīņas sportā ir nepieņemama, galvenokārt, drošības apsvērumu, bet arī godīga sporta dēļ. Mēs to nekādā gadījumā neatbalstām," teikts IMMAF ziņojumā.

Šis bija trešais cīņu šovs, kas sarīkots "MMA-VIP" organizācijas ietvaros.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu