Dzīve pēc 15. novembra ⟩ Izglītības jomā plāno atjaunot pirms "lokdauna" ieviestos drošības pasākumus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Nikhita S/unsplash

Beidzoties "lokdaunam" izglītības jomā varētu atjaunot līdz tam noteiktos drošības pasākumus, otrdien, 2. novembrī, valdības sēdē sacīja veselības ministra padomnieks Kaspars Bērziņš.

Paredzēts, ka izglītības process notiks tikai klašu "burbuļos". Izglītības process "rotācijas viedā" varēs notikt arī attālināti. Izglītības ministre iepriekš ir skaidrojusi, ka rotācijas princips paredzēs to, ka vecākās klases katru mēnesi nedēļu mācītos attālināti. Pēc Bērziņa paustā, tas nepieciešams, lai varētu elastīgāk nodrošināt mācību procesu.

Interešu izglītība varēs notikt skolās, klasēs vai grupas "burbuļa" ietvaros, kā arī būs iespējamas individuālās nodarbības. Ārpus telpām būs pieejamas nodarbības grupās līdz 20 bērniem.

Vakcinētiem bērniem būs plašākas iespējas apgūt interešu izglītību, skaidroja Bērziņš. Proti, viņiem interešu izglītība un profesionālās ievirzes nodarbības būs pieejamas arī telpās.

Lai nodrošinātu epidemioloģiski drošu vidi, visus audzēkņus, tostarp vakcinētos, testēs divreiz nedēļā, bet papildus tiks izmantot arī ātrie testi.

Bērziņš uzsvēra, ka nepieciešama arī stingrāka ieviesto drošības pasākumu kontrole. Tostarp svarīga ir "burbuļu" un plūsmu ievērošana, telpu vēdināšana un sejas aizsargmasku lietošana. Tāpat vairāk jāpievērš uzmanība iespējamiem saslimšanas simptomiem, jo līdz šim 60% līdz 65% no visiem skolās atklātajiem Covid-19 gadījumiem bija bērniem, kuri uz skolu bija ieradušies jau ar simptomiem.

Augstākās un pieaugušo izglītības apguve, amatieru kolektīvu un sporta klubu darbs, kā arī treniņi amatieriem varēs notikt tikai epidemioloģiski drošajā jeb "zaļajā" režīmā.

Pašlaik klātienē mācās tikai 1.-3. klases, bet 4.-12. klases mācības klātienē varētu atsākt 15. novembrī. Bērnudārzos darbojas dežūrgrupas bērniem, kuru vecāki strādā klātienē kādā kritiski nepieciešamā darbavietā.

Līdz 15. novembrim atceltas visas interešu izglītības nodarbības un ārpusklases pasākumi

Jau vēstīts, ka līdz 15.novembrim Latvijā spēkā ir stingri Covid-19 ierobežojumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu