Patlaban 85 privātā sektora medicīnas darbinieki ir gatavi doties palīgā slimnīcās (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Patlaban 85 privātā sektora darbinieki ir gatavi doties palīgā slimnīcām, kurās šobrīd situācija Covid-19 pacientu daudzuma dēļ ir smaga, Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" norādīja "Veselības centrs 4" vadītājs Māris Rēvalds.

Tomēr viņš arī skaidro, ka nebūtu pareizi mediķus no privātā sektora sūtīt darbā ar Covid-19 pacientiem, bet gan sākotnēji varētu izmantot savus resursus, kuri ir apmācīti darbam šādos apstākļos. Savukārt mediķi no privātā sektora varētu aizstāt trūkstošos darbiniekus citās nodaļās, kamēr tiks apmācīti un sasniegs vajadzīgo kvalifikāciju.

Daļa saprot situāciju un dodas palīgā kolēģiem slimnīcās, tomēr ne visi to grib, atzīst Rēvalds.

Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts ("Attīstībai/Par!") uzsvēra, ka patlaban ir izmisīgi vajadzīgs darbaspēks – gan ārsti, gan māsas, gan arī jaunākais personāls. Daļējs risinājums varētu būt piesaistot rezidentus, kas vēl nestrādā slimnīcās.

"Mums ir jārēķinās ar to, ka smagākajā posmā, kas varētu būt

no novembra vidus līdz decembra sākumam, slimnīcās nonāks no 2500 līdz 3000 Covid-19 pacientiem vienlaikus.

Uz šodienu esam gatavi uzņemt 2003 pacientus, līdz tam laikam mēs būsim gatavi," sacīja Pavļuts.

"Mēs respektējam, ka nozares cilvēki nevēlas tikt iesaistīti ar piespiedu metodēm," tā ministrs komentējot plānu par mediķu mobilizāciju, atzīstot, ka, iespējams, par to bijis pāragri runāt.

Ministrs solīja risināt samaksas un motivācijas jautājumu, paredzot, ka samaksu ar visām piemaksām saņemtu ne tikai piesaistītie darbinieki, bet tiktu kompensēts arī medicīnas iestādei par to, ka tās darbinieks tobrīd tur nestrādā.

Foto: Papildu gultas Stradiņa slimnīcas vestibilā

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu