VIDEO Juglā dūmos nosmakusi pensionāre

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Juglā dūmos pirmdien nosmaka 80 gadus veca sieviete. Ne dzīvoklī, ne kāpņu telpā nebija uzstādīts dūmu detektors, ziņo raidījums "Degpunktā".

Juglā, kādā 12 stāvu ēka izcēlies ugunsgrēks. Lielākā daļa iemītnieku ir pensijas vecuma cilvēki. Dažiem ir pieauguši bērni, kas palīdz rūpēties par mitekli, taču vairums ir teju bezpalīdzīgi vientuļnieki. Marija dzīvo ceturtajā stāvā un sūdzas, ka sirmgalvji ir atstāti novārtā. 

"Te vajag kādam iesaistīties, nezinu, varbūt sociālajiem dienestiem! Neviens neko nedara. Es pēc skriemeļu operācijas vērsos pie viņiem, bet mani atraidīja.

Vairs es neko negribu stāstīt, nekāda uzmanība cilvēkiem netiek pievērsta," stāstīja Valentīna, kura dzīvo ceturtajā stāvā.

Viena no vientuļniecēm, kam nav tuvinieku, bija Frančeska, kas dzīvoja otrajā stāvā. Kaimiņienes stāsta, ka pensionārei draugu nebija, jo kustību traucējumi liedza iet pie kāda ciemos vai pastaigāties pa pagalmu.

"Mēs pārāk bieži netikāmies, jo viņa knapi varēja paiet, un arī man ir grūtības staigāt. Tāpēc mēs tā ne pārāk. Viņa vairs nestaigāja, divus gadus neizgāja uz ielas," stāstīja kaimiņiene.

"Viņa bija vientuļa, nebija ne bērnu, ne māsas vai brāļa, neviena! Pilnīga vientuļniece.

Viņa bija trausla, veca, knapi kustējās uz priekšu. Pēdējos trīs četrus gadus viņa nestaigāja, nāca tikai sociālie darbinieki," apgalvoja Valentīna.

Ap plkst. 18.00 ugunsgrēks atņēma 80 gadus vecās sievietes dzīvību. Degšanas platība nav bijusi liela, vien divi kvadrātmetri. Telpā strauji izplatījās smacīgi dūmi un Frančeska smagi saindējās.

Pagaidām nav zināms, kāpēc izcēlās liesmas, taču pastāv oficiāli neapstiprināta versija par aizdegtu, nepieskatītu sveci. 

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu