Sāk kriminālprocesu par iespējamiem pārkāpumiem sociālās korekcijas izglītības iestādē "Naukšēni"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Africa Studio/Shutterstock

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) saistībā ar konstatētajiem bērnu tiesību pārkāpumiem ir pieņēmusi lēmumu atstādināt no darba "Naukšēnu" direktoru Didzi Čākuru.

Valsts policija pēc plašsaziņas līdzekļos izskanējušās informācijas sākusi kriminālprocesu par iespējamiem pārkāpumiem sociālās korekcijas izglītības iestādē "Naukšēni".

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne informēja, ka kriminālprocess patlaban sākts par faktu, nevis pret konkrētu personu. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziedzīgi nodarījumiem pret ģimeni un nepilngadīgajiem.

Saistībā ar konstatētiem bērnu tiesību pārkāpumiem sociālās korekcijas izglītības iestādē "Naukšēni" pret astoņiem pedagogiem ierosinātas 11 administratīvās lietas, iepriekš Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē informēja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) pārstāve Evija Rācene.

Dienestu rīcībā esošā informācija liecina, ka skolā, iespējams, tiek pieļauti bērnu tiesību pārkāpumi un netiek nodrošinātas bērnu tiesības un intereses.

Signāli par iespējamiem pārkāpumiem saņemti no "Naukšēnu" audzēkņiem, kuri norādījuši uz fizisku un emocionālu vardarbību no iestādes darbinieku un pedagogu puses.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu