Tukuma novadā komandantstundas laikā aiztur šoferi alkohola reibumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policija mājsēdes kontroles reidā
Policija mājsēdes kontroles reidā Foto: kadrs no video

Šonakt Tukuma novadā komandantstundas laikā aizturēta autovadītāja alkohola reibumā. 

Tukuma iecirkņa Kārtības policijas nodaļas darbinieki, veicot dienesta pienākumus, ap plkst.1.45 uz Ventspils šosejas konstatēja automašīnu "Audi A4". Ņemot vērā, ka visā Latvijā naktī ir spēkā pārvietošanās ierobežojumi, likumsargi pieņēma lēmumu apturēt automašīnu un veikt pārbaudi.

Automašīnas vadītāja paskaidroja, ka viņa devusies uz savu darba vietu, jo darba pienākumi ļauj strādāt jebkurā viņai piemērotā laikā, taču sieviete nevarēja uzrādīt aizpildītu pašapliecinājumu. Tāpat pārbaudes laikā viņa atzina, ka pirms dažām stundām ir lietojusi alkoholu un vada transportlīdzekli, būdama alkohola reibumā.

No alkohola koncentrācijas pārbaudes izelpotajā gaisā veikšanas autovadītāja atteicās, tāpēc viņa tika nogādāta ārstniecības iestādē analīžu veikšanai, lai noteiktu alkohola reibumu. Pēc pārbaudes veikšanas sieviete atteicās parakstīt medicīnas pārbaudes dokumentus.

Ņemot vērā notikušo, policijā tika pieņemts lēmums sākt administratīvā pārkāpuma procesu par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai un apturēt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības. Tāpat sākts administratīvā pārkāpuma process par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu un piemērots naudas sods 500 eiro.

Policija atgādina, ka atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 62.panta astotajai daļai par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai automašīnas vadītājam piemēro naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

"Atkārtoti uzsveram, ka policijas primārais mērķis nav sodīt, bet gadījumos, kad personas klaji un apzināti neievēro noteiktos ierobežojumus, sods ir neizbēgams - par ārkārtējās situācijas neievērošanu privātpersonām var piemērot naudas sodu līdz 2000 eiro, bet juridiskām personām līdz 5000 eiro," atgādina Kalniņa.

Saskaņā ar Ministru kabineta apstiprinātajiem grozījumiem ārkārtējās situācijas rīkojumā mājsēde jāievēro līdz 15.novembrim katru nakti no plkst.20 līdz 5.

Valdības lēmums paredz, ka jebkurai personai būs aizliegums naktī no plkst.20 līdz 5 pārvietoties, ja cilvēks nevarēs uzrādīt aizpildītu apliecinājumu un personu apliecinošu dokumentu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu