Tiesa vērtēs Labklājības ministrijas ierēdnes un viņas ģimenes sūdzību par pienākumu vakcinēties (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: TASS/Scanpix

Labklājības ministrijas (LM) ierēdne Sandra Rucka kopā ar vīru Gunāru Rucki un meitu Kristīni Rucku vērsušies tiesā, lai apstrīdētu valdības ārkārtējās situācijas rīkojumā iekļauto pienākumu vakcinēties pret Covid-19.

LM aģentūrai LETA apstiprināja, ka ministrijā strādā sieviete, kuru sauc Sandra Rucka un kura pašlaik ir LM Sociālā apdrošināšanas departamenta vecākā eksperte. Savukārt Valsts amatpersonas deklarācijā norādīts, ka Ruckas vīrs ir Gunārs Ruckis, bet vienu viņas meitu sauc Kristīne Rucka.

Rucka valsts pārvaldē strādā vairāk nekā desmit gadus.

Administratīvā rajona tiesā lietu izskatīs 8.novembrī, un tā būs pirmā skatītā lieta par valdības ārkārtējās situācijas rīkojumā iekļauto pienākumu vakcinēties pret Covid-19.

Tiesa vērtēs, vai šis rīkojums konkrētajā situācijā attiecībā uz konkrētajām personām ir samērīgs.

Iepriekš Administratīvās rajona tiesas priekšsēdētāja Ilze Freimane LTV informēja, ka pirmo izskatāmo lietu paspēšot izskatīt līdz 15.novembrim, kad stāsies spēkā nosacījums, ka visiem valsts un pašvaldību institūcijās strādājošajiem jābūt Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātam.

Tiesas priekšsēdētāja uzsvēra, ka administratīvā tiesa var atcelt rīkojuma punktu tikai attiecībā uz konkrētiem iesniedzējiem, nevis kopumā.

Tikmēr Satversmes tiesā informēja, ka arī tā saņem pieteikumus par pienākumu vakcinēties - saņemti jau vairāki desmiti šādu pieteikumu. Tomēr, ņemot vērā, ka pienākums iekļauts valdības rīkojumā, nevis noteikumos, šādu lietu skatīšana nav Satversmes tiesas kompetencē.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu