Ņem vērā! ⟩ No 3. novembra "Rīgas satiksme" par piektdaļu samazinājusi reisu skaitu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vadītāju izolējoši norobežojumi  SIA "Rīgas satiksme" autobusā.
Vadītāju izolējoši norobežojumi SIA "Rīgas satiksme" autobusā. Foto: Evija Trifanova/LETA

No trešdienas, 3. novembra, par gandrīz piektdaļu samazināts reisu skaits "Rīgas satiksmes" sabiedriskā transporta maršrutos. Tas saistīts ar darbinieku trūkumu slimošanas dēļ. Latvijas Televīzijas (LTV) aptaujātajiem iedzīvotājiem viedokļi par jaunajiem transportlīdzekļu atiešanas laikiem atšķiras. Daļai izmaiņas sagādā neērtības, bet daļa uz notiekošo raugās saprotoši.

Visvairāk reisu samazināti maršrutos, kuros iepriekš bija maz pasažieru, kā arī tiks atcelti vairāki reisi brīvdienās. Mazāk izmaiņu paredzētas rīta stundas, kad ierasti pasažieru ir vairāk. Kopā reisu skaits samazināts par 18% jeb gandrīz piektdaļu.

LTV uzrunātā pasažiere Liliāna par izmaiņām sacīja tā: "Man tā ir milzīga problēma. Piedāvāju visai "Rīgas satiksmes" vadībai vienu mēnesi pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Man līdz Bolderājai vajadzīgi trīs transportlīdzekļi. Starp tiem 40 minūšu pārtraukums. Cik ilgā laikā es varu tikt līdz darbam? Divas stundas šurp un turp."

Savukārt Jana sacīja: "Izjust var. Bet nav tik traki, galvenais, ka nav reizi stundā tie braucieni. Piemēram, ja ir jāpārvietojas ar diviem transportiem, tad braucieni kūst kā sniegs. Piedodiet, atbrauca autobuss."

Bet Anna atzina, ka pagaidām izmaiņas neērtības nerada: "Kad es braucu uz darbu, bija kā parasti. Tagad man arī liekas, ka būs transports būs pēc divām minūtēm. Tas nav krimināli."

Informācija par mainītajiem kustības grafikiem pakāpeniski tiks izvietota pieturvietās un to var meklēt arī "Rīgas satiksmes" vietnē.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu