Maikls Džordans izpelnījies asu kritiku no sava ilggadējā komandas biedra un "drauga" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maikls Džordans
Maikls Džordans Foto: AFP/SCANPIX

Leģendāro basketbolistu Maiklu Džordanu savā grāmatā "Unguarded" kritizējis viņa ilggadējais cīņu biedrs Skotijs Pipens.

Maikls Džordans un Skotijs Pipens, pārstāvot Čikāgas "Bulls", kopā izcīnīja sešus čempiona titulus. Laikā, kad abi basketbolisti kopā cīnījās laukumā, viņi tika uzskatīti par labiem draugiem.

Tomēr aizvadītā gadā publiskotā dokumentālais seriāls par Džordanu "Last Dance" Pipenu atspoguļoja ne pašā labākajā gaismā. Zinot, ka uz seriāla saturu ļoti liela ietekme bija tieši Džordanam, ārzemju medijos izskanēja runas, ka Pipens par sevis atspoguļojumu bijis ļoti neapmierināts. To pēcāk leģendārais uzbrucējs vairākkārt nekautrējās atzīt arī intervijās.

Savā grāmatā Pipens aizvainojumu pamatojis ar plašāku izklāstījumu. Pēc Pipena teiktā, saprotams, ka viņa un Džordana draudzība liekama "pēdiņās".

"Man ar Maiklu nav tuvas attiecības un tādas tās nekad nav bijušas. Es nebiju nekas vairāk kā balsts. "Viņa labākais komandas biedrs" - tā viņš mani sauca. Bet realitātē viņš nespētu būt vīzdegunīgāks, pat ja mēģinātu."

Pipens arī atzīst, ka viņa atspoguļojums seriālā viņu sākotnēji pārsteidzis, tomēr pārsteigumam neesot bijis pamata.

"Ja tā padomā, mani nepārsteidza redzētais. Es viņam blakus pavadīju daudz laika un viņu pazinu. Cik gan es biju naivs, lai iedomātos citu scenāriju. Katra epizode bija iepriekšējās atkārtojums - Maikls atrodas uz "pjedestāla", kamēr mēs, pārējie bijām kaut kas sekundārs. Jau toreiz viņš mūs sauca par atbalstošo personālu. Šeit [seriālā] vēstījums ne ar ko neatšķīrās," raksta Pipens.

Bijušais uzbrucējs norāda, ka galveno vainu par zaudējumiem bija jāuzņemas tieši pārējiem basketbolistiem, nevis Džordanam.

"Jau kopš pirmās sezonas mēs nesaņēmām teju nekādu atzinību vai uzmanību, kad mēs uzvarējām. Savukārt, kad mēs zaudējām, pār mūsu galvām nāca lielākā daļa kritikas. Neskatoties uz to, ka Maikls konkrētajā spēlē trāpīja sešus no 24 metieniem, mīļās preses acīs viņš tik un tā bija Džordans, kurš nekad nekļūdās," skarbi izteicās Pipens.

Basketbola slavas zāles dalībnieks arī atklāj, ka Džordanam savu redzējumu par situāciju izklāstījis, tomēr saņemtā atbilde bijusi visai vienkārša: "Zini, tev ir taisnība."

"Kā viņš uzdrīkstējās mūs šādi atspoguļot. Maikls Džordans nekad nebūtu kļuvis par to Maiklu Džordanu, kuru zinām, bez manis, Horasa Granta, Tonija Kukoča, Džona Paksona, Stīva Kera, Denisa Rodmena, Bila Kārtraita, Rona Hārpera, Bendžamina Ārmstronga, Lūka Longlija, Vila Predū un Bila Veningtona," raksta Pipens.

Pipens savas NBA karjeras laikā kļuva par seškārtējo NBA čempionu, kā arī septiņas reizes piedalījās Visu zvaigžņu spēlē, reizi tiekot atzīts par tās vērtīgāko spēlētāju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu