Krāpnieki uzdarbojas "Latvijas Pasta" vārdā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas pasts.
Latvijas pasts. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Nolūkā izkrāpt naudu VAS "Latvijas Pasts" vārdā interneta krāpnieki izsūta krāpnieciskas ziņas par it kā aizturētiem sūtījumiem un aicinājumus piedalīties viltus loterijā, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Raidījuma redakcijā vērsušies vairāki skatītāji, kuri ziņo, ka savās e-pasta kastītēs saņēmuši ziņas par aizturētiem sūtījumiem. Tās it kā izsūtījis "Latvijas Pasts". Ziņojumos informē, ka, lai saņemtu sūtījumus, jasamaksā par atmuitošanu, tāpat ir norāde uz vietni, kurā prasa norādīt norēķinu kartes datus. Lieki piebilst, ka skatītāji negaida nevienu sūtījumu.

"Latvijas Pastā" informē, ka uzņēmums nav izsūtījis šādus paziņojumus, un brīdina, ka pasta pakalpojumu sniedzēja vārdu vazā krāpnieki.

Ja ziņas saņēmējs iekritīs krāpnieku lamatās un norādīs savas norēķinu kartes datus, visdrīzāk, viņa konts tiks iztukšots, brīdina Gints Mālkalnietis, informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas "Cert.lv" kiberdrošības eksperts.

Tāpat šobrīd novērojama cita krāpnieku aktivitāte, kurā vazā "Latvijas Pasta" un citu uzņēmumu nosaukumus. "Whatsapp" ziņu un citu sociālo tīklu vidē klienti saņem krāpnieciskas ziņas ar saiti, ko atverot, tiek piedāvāts aizpildīt ātru aptauju un laimēt naudas balvu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu