Krievijas tenisistes Kingas kausa ceturtdaļfinālā aptur Francijas komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Pavļučenkova
Anastasija Pavļučenkova Foto: Reuters/ScanPix

Francijas sieviešu tenisa izlase trešdien, 3. novembrī, nolika Billijas Džīnas Kingas kausa (iepriekš - Federāciju kausa) čempioņu pilnvaras.

Krievijas tenisistes iepriekš uzvarēja Kanādas vienību ar rezultātu 3-0, tāpēc viņām vajadzēja izcīnīt tikai vienu punktu, lai iekļūtu pusfinālā, turpretī Francijas tenisistēm vajadzēja uzvarēt ar ne mazāk kā 3-0.

Pirmajā cīņā Francijas tenisiste Klāra Burēla uzvarēja Jekaterinu Aleksandrovu ar 3-6, 6-4, 6-3, taču otrajā cīņā Krievijas tenisiste Anastasija Pavļučenkova pārspēja Francijas sportisti Alizē Kornē ar 5-7, 6-4, 6-2. Krievijas tenisistes ar 6-2, 6-1 uzvarēja arī dubultspēlēs, nodrošinot sev vietu pusfinālā.

"Esmu priecīga un lepna par sevi, jo domāju, ka šis bija ļoti labs mačs," pēc uzvaras teica Pavļučenko. "Tas bija labs teniss, bet svarīgāk ir tas, ka mēs abas tiešām gribējām uzvarēt un izcīnīt šo uzvaru."

Vēl nav noskaidrotas Krievijas vienības pretinieces, ar kurām viņām nāksies spēkoties piektdien, jo mači pārējās grupās vēl turpinās.

Turnīra fināls ir paredzēts sestdien.

2012., 2014., 2015. un 2018.gada finālā uzvaru svinēja Čehijas izlase, taču 2019.gadā uzvarēja Francijas valstsvienība.

Iepriekš tenisa turnīrs bija zināms ar vārdu Federāciju kauss, bet pērn par godu slavenajai tenisistei Billijai Džīnai Kingai tika mainīts nosaukums.

Spēles notiek Prāgā "O2" arēnā uz cietā seguma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu