VID lūdz uzsākt kriminālvajāšanu pret personu par "aplokšņu" algu izmaksu (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
nauda
nauda Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde 2021. gada novembrī Vidzemes prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja kriminālprocesu pret vienu personu par grāmatvedības uzskaitē neuzrādītu algu izmaksu.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka uzņēmums, kurš nodarbojās ar koka palešu dēļu izgatavošanu, saimnieciskās darbības laikā no 2017.gada februāra līdz septembrim grāmatvedības reģistros nav uzskaitījis darba algas pilnā apmērā un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis uzņēmumā strādājošiem darbiniekiem 13 570 eiro apmērā.

Uzņēmums nodokļu administrācijai sniedza nepatiesu informāciju saturošus dokumentus par darba algām, tādējādi nenomaksājot iedzīvotāju ienākuma nodokli un neveicot valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Kriminālprocess 2021. gada novembrī nosūtīts kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc noziedzīga nodarījuma pazīmēm, kas paredzētas Krimināllikuma 217.1 pantā par darba samaksas noteikumu pārkāpšanu. Kriminālvajāšanu lūgts uzsākt pret vienu personu.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu