Pret Krievijā ieslodzīto opozīcijas līderi Navaļniju cietumā izvērsts ieslodzījuma vietas vadības organizēts spiediens (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Pret Krievijā ieslodzīto opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju Pokrovas cietumā izvērsts ieslodzījuma vietas vadības organizēts spiediens, un šajos pasākumos spiesti iesaistīties arī citi ieslodzītie, telekanālam "Doždj" apliecināja divi bijušie ieslodzītie.

Kā pastāstīja Narimans Osmanovs, cietuma nodaļa, kurā sodu izcieta viņš un otrs "Doždj" sarunbiedrs Jevgēņijs Buraks, izveidota speciāli saistībā ar Navaļnija nonākšanu šajā ieslodzījuma vietā.

Visi ieslodzītie šajā nodaļā instruēti nesarunāties ar Navaļniju un pierakstīt katru viņa soli, sacīja Osmanovs.

Līdzās Navaļnijam visu laiku bijuši vismaz desmit ieslodzītie, kas viņam sekojuši pat uz tualeti, sacīja Buraks.

Ieslodzītie dažādi provocējuši Navaļniju, cenšoties panākt, lai politiķis kādam no viņiem iesit. Tomēr Navaļnijs šīm provokācijām nav pakļāvies.

Cietumā rādīta filma, lai Navaļniju ieslodzīto acīs sakompromitētu.

"Šī lekcija tiek veikta visā iestādē. Būtība ir tāda, ka viņam ir netradicionāla orientācija," sacīja Osmanovs.

Kad Navaļnijs pieteicis badastreiku, kamerā līdzās viņam izmitināts cilvēks, kuram it kā bijusi tuberkuloze. Tomēr tas bijis inscenējums.

Kādā badastreika dienā saimniecības daļas darbinieki atnesuši "pusmaisu ar desām" un sāka tās gatavot, lai salauztu Navaļniju, sacīja Osmanovs.

Pēc Navaļnija atgriešanās no cietuma slimnīcas viņam nav ļauts gulēt.

Kamerā blakus gultā norīkots kāds ieslodzītais, kas visu laiku "izdvesa dažādas skaņas".

Tas viss noticis pēc cietuma vadības rīkojuma, norādīja Osmanovs.

Kad Navaļnijs devies tikties ar advokātiem, cietuma nodaļā ienākuši darbinieki un ieslodzītie viņiem stāstījuši, kā izturējušies pret politiķi, piebilda bijušais ieslodzītais.

Navaļnijam pagājušā gada 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, un ar saindēšanās simptomiem viņš nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā.

22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite". 2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas, kā arī Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācija.

Navaļnijs uzskata, ka aiz viņa indēšanas stāv Kremlis, kas to vairākkārt noliedzis.

Pēc atgriešanās no Vācijas Navaļnijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā.

2.februārī Navaļnijam tika piespriests divarpus gadu ilgs cietumsods par viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumu pārkāpšanu, ārstējoties Vācijā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu