Jaunietim pēc 3000 eiro soda nāksies maksāt vēl 1740 eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tukšs naudas maks un monētas.
Tukšs naudas maks un monētas. Foto: MR.SUWAT RITTIRON/Shutterstock

Aizvadītajā naktī ap pulksten 1.30 likumsargi Priekulē, Galvenā ielā, apturēja automašīnu "Subaru". 20 gadus vecs jaunietis  auto vadījis pamatīgā alkohola reibumā – izelpā mēraparāts uzrādīja 2,23 promiles, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, informēja Valsts policijas pārstāve Madara Šeršņova, vēsta portāls "Liepajniekiem.lv".

Šādu gadījumu varētu klasificēt kā likumsargu ikdienu, ja vien šis pats jaunietis divas dienas pirms tam nebūtu jau nogrēkojies kopsummā par trīs tūkstošiem eiro, kas sakrāti, uzsākot sešus administratīvo pārkāpumu procesus.

Likumsargi konstatēja, ka automašīnai nebija neviena numura zīme, nebija veikta īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana un nav veikta valsts tehniskā apskate.

Ņemot vērā to, ka jaunietis pārvietojās laikā, kad valstī ir noteikti stingri pārvietošanās ierobežojumi, ir arī uzsākts administratīvā pārkāpuma process par mājsēdes neievērošanu un piemērots sods – 1500 eiro. Šoreiz kopā ar visiem pārkāpumiem naudas sods sasniedz 1740 eiro.

Jaunietis tika aizturēts un nogādāts īslaicīgās aizturēšanas vietā Liepājā, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes ēkā. Par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām, ir uzsākts kriminālprocess.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Brašuļa automašīnā atradās vēl arī cita persona – 18 gadīgs jaunietis, kurš iepriekš nonācis policijas redzeslokā par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām.

Jaunietis bija meklēšanā par minēto pārkāpumu, tādēļ aizturēts un nogādāts ieslodzījuma vietā. Tā kā arī viņš mājsēdes laikā atradās ārpus dzīvesvietas, līdzbraucējam piemērots naudas sods – 500 eiro.

Trešdien portāls jau informēja, ka šim jaunietim 2. novembrī tika piemērots naudas sods par sešiem Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem – 3000 eiro.

Valsts policija atgādina, ka šādas darbības ir krimināli un administratīvi sodāmas. Ja citi jau pēc viena soda saņemšanas, savu kļūdu ir sapratuši, tad diemžēl šis jaunietis meklē arvien jaunas iespējas, lai pārkāptu likumu. Valsts policija aicina ziņot, ja esat aculiecinieki likumpārkāpumiem, vai jums ir aizdomas, ka šoferis pie stūres ir sēdies alkohola vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu