VIDEO ⟩ Jūras aļģes un pretparazītu tabletes. Telefonkrāpnieki tirgo "zāles" pret Covid-19

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: nito/Shutterstock.com

Latvijā uzdarbojas dažādi telefonkrāpnieki, kuri no iedzīvotāju maciņiem izvelk pat simtiem tūkstošiem eiro. Vieni izkrāpj personu datus, bet citi tirgo medikamentus un zāles, kas it kā palīdz ārstēt Covid-19, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Kāda sieviete mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēstījusi: "Šodien mammas vīram zvana svešs numurs (27067388), nosauc kādu firmu un sāk pārdot dabīgu līdzekli. Esot radīts tieši pret Covid-19. Tur pievienotas jūras aļģes un citas labas lietas. Būs jāatzvana un jāaizved uz Stradiņa slimnīcu, lai nav jāmobilizē medicīnas darbinieki. Kauna gan te trūkst."

Internetā un arī sociālajos tīklos netrūkst dažādu abšaubāmu alternatīvu variantu, kā cīnīties ar bīstamo Covid-19. Visbiežāk tiek lietots medikamenta – ivermektīna – nosaukums, kas dēvēts arī par pretparazītu vai lopu zālēm. To pavasarī jo īpaši aizstāvēja un kultivēja bijušais Latvijas Ministru prezidents Indulis Emsis.

Gan Latvijas Zāļu valsts aģentūra (ZVA), gan arī identiska institūcija Eiropas mērogā stingri iesaka nelietot ivermektīnu Covid-19 profilaksei un ārstēšanai, jo neesot iegūti nekādi pārliecinoši pierādījumi, ka šīs zāles būtu efektīvas, tā Bez Tabu uzsver ZVA pārstāve Ineta Popēna.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu