Preču vagonos atklāj gandrīz 240 000 kontrabandas cigarešu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde

​Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes un Valsts robežsardzes amatpersonas, veicot kravas vilcienu kontroli, novērsa 239 980 cigarešu (11 999 paciņas) kontrabandu. Cigaretes bija noslēptas preču vagonu konstrukcijās un skaidu kravās, informēja VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde.

2021. gada 4. novembrī Indras muitas kontroles punktā muitas kinologs ar darba suni pārbaudīja kravas vilcienu, kas bija iebraucis no Baltkrievijas. Muitas amatpersonai radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu divos vagonos bez kravas.

Sadarbībā ar Valsts robežsardzes darbiniekiem tika veikta kontrole un atklāts, ka hopervagonos ir noslēptas cigaretes. Kontroles rezultātā izņemtas 159 980 cigaretes "NZ Gold" (7999 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Foto: VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde

Tajā pašā dienā Indras muitas kontroles punkta amatpersonām, veicot cita no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena sastāva skenējuma attēlu analīzi, radās aizdomas par nedeklarētu preču pārvietošanu skaidu kravās.

Veicot pārbaudi sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām, divos vagonos tika konstatētas no muitas kontroles slēptas cigaretes. Skaidu kravās atradās 80 000 cigarešu "NZ Gold" (4000 paciņas cigarešu) ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Muitas kontroles laikā konstatējot noziedzīga nodarījuma pazīmes, lietu materiāli nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu