Covid-19 slimniecei, kura pārvietojās sabiedriskajā transportā, piemērots 700 eiro liels sods (49)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Autobuss. Ilustratīvs attēls.
Autobuss. Ilustratīvs attēls. Foto: Tero Vesalainen/Shutterstock.com

Vakar, 4.novembrī ap plkst. 12 Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Ventspils novadā sabiedriskajā transportā reisā "Piltene-Ventspils" atrodas Covid-19 inficēta persona.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas un Ventspils iecirkņa amatpersonas devās uz izsaukumu, un apturēja autobusu Tārgales pagastā. Autobuss ceļā bija pavadījis aptuveni 10 minūtes.

Likumsargi iekāpa autobusā, zinot sievietes vārdu un noskaidroja, kura ir Covid-19 slimniece. Sieviete šo faktu neslēpa un atzina, ka viņai par slimību uzzināja 31.oktobrī. Jāpiemin, ka autobusā atradās septiņi pasažieri, no tiem divi - nepilngadīgie.

Visi pasažieri, tostarp slimniece, lietoja mutes un deguna aizsargmaskas. Likumsargi sazinājās ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC), izskaidrojot situāciju un darbinieki deva norādījumu policistiem izsniegt autobusa pasažieriem SPKC tālruņa numuru, uz kuru viņiem zvanīt par tālākām norādēm.

Nekavējoties tika sazvanīts uzņēmums, kurš nodrošina pasažieru pārvadājumus, notikuma vietā ieradās otrs autobuss, kurā tika pārsēdināti visi pasažieri, savukārt autobusā, kurā atradās slimniece, tika veikta dezinfekcija.

Sieviete paskaidroja, ka devusies uz Ventspils slimnīcu pēc ārsta nosūtījuma uz kādu izmeklējumu, un apgalvoja, ka neesot zinājusi, ka Covid-19 slimnieki nedrīkstot pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Sievietei par šo pārkāpumu ir piemērots naudas sods - 700 eiro.

Saskaņā ar Covid - 19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu, par izolācijas, pašizolācijas, karantīnas vai mājas karantīnas, vai pulcēšanās ierobežojumu, kā arī tirdzniecības vai citu saimniecisko pakalpojumu sniegšanas prasību neievērošanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no 10 līdz 2000 eiro. Valsts policija aicina būt atbildīgiem un ievērot medicīnas darbinieku norādes.

Komentāri (49)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu