Vācijā kāds vīrietis ātrvilcienā ar nazi sadūris trīs cilvēkus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vācijas Bavārijas pavalstī ātrvilcienā kāds vīrietis ar nazi sestdienas rītā sadūris vairākus cilvēkus.
Vācijas Bavārijas pavalstī ātrvilcienā kāds vīrietis ar nazi sestdienas rītā sadūris vairākus cilvēkus. Foto: Reuters/ScanPix

Sestdienas, 6. novembra, rītā Vācijas Bavārijas pavalstī ātrvilcienā no Rēgensburgas uz Nirnbergu kāds vīrietis ar nazi nopietni sadūris trīs cilvēkus, paziņojusi policija.

Policija norāda, ka 27 gadus vecais uzbrucējs aizturēts un vairs neapdraud sabiedrību, bet par viņa rīcības iemesliem informācijas joprojām nav.

Pēc policijas pārstāves teiktā, cietušo dzīvībai briesmas nedraud.

Kā ziņu aģentūra DPA noskaidrojusi no avotiem drošības dienestos, aizturētais dzīvojis Pasavā pie Austrijas robežas un Vācijā ieradies no Sīrijas.

Tikmēr laikraksts "Bild" vēsta, ka aizturētajam, iespējams, bijušas psihiskas dabas problēmas un viņš esot saucis palīgā.

Pēc notikušā satiksme šai līnijā tika apturēta un vilcieni apstājās tuvākajās stacijās, paziņojis Vācijas valsts dzelzceļa uzņēmums "Deutsche Bahn".

Vilciens, kurā notika uzbrukums, apstājās Zeibersdorfas stacijā, pusceļā starp Rēgensburgu un Nirnbergu, no tā tika evakuēti 200 līdz 300 pasažieri, par kuriem rūpes uzņēmās sarkanā Krusta brīvprātīgie.

Tikmēr tālsatiksmes vilcieni tika novirzīti pa apkārtceļu caur Ingolštati, kas pasažieriem nozīmē pusstundu līdz stundu ilgāku braucienu.

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers aicinājis sabiedrību saglabāt mieru un izteicis cerību, ka cietušajiem un uzbrukuma aculieciniekiem izdosies "drīz un visā pilnībā" atgūties no pieredzētā.

Viņš pateicies policijai un vilciena apkalpei, norādot, ka viņu drosmīgā rīcība palīdzējusi novērst ļaunāku notikumu attīstību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu