16 gadus veca meitene ar vietnes "TikTok" palīdzību paziņo par nolaupīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Nutlegal Photographer/Shutterstock.com

Kādam Ziemeļkarolīnas vīrietim draud apsūdzība par nolaupīšanu un bērnu pornogrāfiju pēc tam, kad kāda 16 gadus veca meitene viņa transportlīdzeklī sāka rādīt žestus, kas liecināja par palīdzības saukšanas, kas tika atainoti sociālo tīklu vietnē "TikTok", vēsta portāls "NBC News".

4. novembrī ASV tika arestēts Džeimss Herberts Briks pēc tam, kad policija saņēma izsaukumu par to, ka kāda 16 gadus vecas meitene ir nokļuvusi nelaimē un sociālajos tīklos tika publicēti žesti, kas liecināja pēc palīdzības saukšanas.

Viens šāds videoklips ar vairāk nekā 20 00 skatījumu, kas publicēts pusaudžu vidū vietnē "TikTok", pierādīja, ka tie, kam nepieciešama palīdzība, var paziņot par nonākšanu nelaimē, arī neko nesakot.

Meitene parādīja cilvēkiem savu plaukstu, pēc tam salocīja īkšķi un saspieda to dūrē. Šis žests, ko izgudroja Kanādas sieviešu fonds, nozīmē, ka personai nepieciešama palīdzība vai viņa piedzīvo vardarbību ģimenē. Sākoties pandēmijai, to sāka popularizēt, tostarp ar "TikTok" palīdzību, jo pašizolācijas periodā pieauga vardarbības ģimenē gadījumi.

Pazudusī pusaudze izmeklētājiem pastāstīja, ka viņa un Briks ir ceļojuši cauri Ziemeļkarolīnai pēc tam, kad viņas ģimene ziņoja par viņas pazušanu. Kad Brika radinieki Ohaio štatā saprata, ka viņš ir kopā ar meiteni, kura ir bezvēsts pazudusi, Briks pameta štatu un devās atpakaļ uz Ziemeļkarolīnu.

Kamēr viņi bija ceļā, nepilngadīgā meitene sāka citiem autovadītājiem rādīt rokas žestus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu