Covid-19 vakcinācija ⟩ Kurzemē NVD pārtrauks līgumu ar vienu ģimenes ārsti (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: David Pereiras/Shutterstock

Nacionālais veselības dienests (NVD) Kurzemē pārtrauks līgumu ar vienu ģimenes ārsti nevakcinēšanas pret Covid-19 dēļ, aģentūrai LETA apstiprināja (NVD) Kurzemes nodaļas vadītāja Anita Zolmane.

Viņa skaidro, ka 15. novembrī NVD pārtrauks līgumu ar Kuldīgā praktizējošo ģimenes ārsti Zandu Zaueri, kuras aprūpē ir vairāk nekā 1500 pacienti.

"Gadījumā, ja daktere nolems vakcinēties, tad NVD atjaunos līgumu ar viņu, taču ģimenes ārsta praksi viņai nāksies atjaunot no jauna, jo no 15. novembra visi viņas pacienti tiks atreģistrēti," norāda Zolmane.

NVD Kurzemes nodaļas vadītāja skaidro, ka dakteres Zaueres pacientiem ir jāmeklē jauns ģimenes ārsts, izvēloties kādu no pašvaldībā praktizējošiem ģimenes ārstiem, jo Kurzemē neviens ģimenes ārsts rindā negaida, lai atvērtu jaunu ģimenes ārsta praksi.

Nacionālā veselības dienesta Kurzemes nodaļa nosūtījusi novadā strādājošajiem ģimenes ārstiem vēstuli ar lūgumu būt atsaucīgiem un neatteikt Zaueres pacientiem, kuri izsaka vēlmi pārreģistrēties. Ir saprotams, ka ģimenes ārstiem jau ir ļoti daudz darba, taču, ja pacienta dzīvesvieta ir tajā pašā novadā, kur ārsta prakse, atteikt pacientam nedrīkst - to nosaka Ministru kabineta noteikumi, uzsver Zolmane.

Viņa atgādina, ka pārreģistrējoties jāaizpilda anketa, ko var izdarīt, personīgi apmeklējot ārsta praksi, vai arī elektroniski vietnē " Arī elektroniskas aizpildīšanas gadījumā noteikti jāsazinās ar izvēlēto ģimenes ārstu telefoniski vai e-pastā.

Kā aģentūru LETA informē Kuldīgas novada Mārketinga un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska, pašvaldība sadarbībā ar Rūtas Eglītes ģimenes ārsta praksi ir sākusi jauna ģimenes ārsta meklējumus, cerot piesaistīt jaunu speciālistu - ģimenes ārstu rezidentu. Pašvaldība jaunajam ārstam ir gatava nodrošināt dzīvokli un sniegt citu nepieciešamo atbalstu prakses darbības uzsākšanai.

Kā ziņots, Ministru kabineta sēdē pieņemtais drošības pasākumu kopums Covid-19 vīrusa izplatības ierobežošanai nosaka, ka privātā sektora darbiniekiem, kuri pēc darba devēja izvērtējuma, ir pakļauti inficēšanas riskam un var inficēt kolēģus un klientus, no 15. novembra savus darba pienākumus var veikt tikai tad, ja viņiem ir vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu