Latgalē pēc vairākiem šāvieniem un pēc aptuveni 45 minūšu pakaļdzīšanās policijai izdodas apturēt iereibušu auto zagli (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Pagājušajā nedēļā Latgalē tikai pēc vairākiem šāvieniem pa automašīnu policijai izdevās apturēt iereibušu vadītāju ar zagtu transportlīdzekli, norāda Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Ceturtdien, 4. novembrī, pirms plkst. 23 policisti, veicot mājsēdes kontroles pasākumus Līvānos, pamanīja transportlīdzekli "Volkswagen Transporter", kas bija izsludināts meklēšana. Nekavējoties pieņemts lēmums transportlīdzekli apturēt, taču, pamanot policijas norīkojumu, transportlīdzekļa vadītājs sāka bēgšana.

Pakaļdzīšanās laikā minētais transportlīdzeklis veica virkni ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, tādā veidā apdraudot arī pārējos ceļu satiksmes dalībniekus, izraisot bīstamas avārijas situācijas. Lai pēc iespējas ātrāk novērstu bīstamo situāciju, tika pieņemts lēmums raidīt vairākus brīdinājuma šāvienus gaisā un mērķtiecīgus šāvienu transportlīdzekļa virzienā, taču arī tas neapturēja agresīvā braucēja rīcību un pakaļdzīšanās turpinājās.

Pēc vairākiem mērķtiecīgiem šāvieniem pa transportlīdzekli pēc aptuveni 45 minūtēm Augšdaugavas novada Nīcgales pagastā transportlīdzeklis tika apturēts un policijas darbiniekiem izdevās aizturēt transportlīdzekļa vadītāju - 1980. gadā dzimuši vīrieti. Viņš pie auto stūres bija sēdies alkohola reibuma stāvoklī - vīrieša izelpā konstatētas 1,75 promiles. Tāpat vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Pret vīrieti ir sākti administratīvo pārkāpumu procesi un vairāki kriminālprocesi. Par mājsēdes ierobežojumu neievērošanu vīrietim piemērots 2000 eiro liels naudas sods.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu