Tirgotāji: Pārtikas veikaliem ir jābūt pieejamiem visiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čurkste/LETA

Ar lielu interesi sabiedrība gaida valdības lēmumus, lai saprastu, kā dzīvosim pēc 15. novembra. Tirgotāji norāda, ka skaidrības vēl nav. Lielāko veikalu ķēžu pārstāvji norāda, ka būtu kļūda, ja veikalu apmeklējums būtu ierobežots nevakcinētajiem cilvēkiem, vēstī "Dienas ziņas".

Izskanējuši jauni iespējami tirdzniecības ierobežojumi, piemēram, veikalos, kuru platība pārsniedz 1500 kvadrātmetru, ieeja būtu ļauta tikai ar Covid-19 sertifikātu. Arī pārtikas preču veikalos. Tirgotāji ir droši – tas veicinātu pulcēšanos pie mazajiem veikaliem.

Tas būtu pilnīgi lieks stress gan patērētājiem, gan tirgotājiem, norāda "Rimi Latvija" sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

"Galvenokārt problēmas būtu reģionos.

Ierobežojot lielo tirdzniecību platības, pastāv risks, ka mazajos veikalos veidosies rindas un sastrēgumi, un tas šobrīd nebūt nav vajadzīgs."

Turklāt šādi var veidoties preču iztrūkums, skaidro "Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule. Veikalu plauktos vieta ir ierobežota.

Tāpat veikalu pārstāvji norāda, ka tas būtu milzīgs laika patēriņš, lai veiktu Covid-19 sertifikātu kontroli.

"Šobrīd pie esošajiem ierobežojumiem mēs redzam, ka dažviet izveidojas rindas.

Mēs esam spiesti veikalu vērt ciet jau pusseptiņos, jo kasēm ir jāaizslēdzas pirms septiņiem," skaidro Šleiers.

Savukārt tīkla "Lidl" pārstāvis norādīja, ka šie veikali šāda lēmuma gadījumā netiktu ietekmēti, jo to platība ir mazāka par 1500 kvadrātmetriem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu