VIDEO ⟩ Girgensona pārstāvētā "Sabres" piedzīvo zaudējumu pret Ovečkinu un "Capitals"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā pirmdien piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā vienība Buffalo "Sabres", kas viesos ar 3:5 (0:1, 1:2, 2:2) atzina Vašingtonas "Capilats" pārākumu, kuras rindās Aleksandrs Ovečkins guva savus 741.vārtus.

Gūdams savus 741.vārtus, Ovečkins NHL visu laiku labāko snaiperu sarakstā panācis leģendāro Bretu Halu un pašlaik ir dalītā ceturtajā pozīcijā. Vairāk vārtus NHL ir guvuši tikai Jaromīrs Jāgrs (766), Gordijs Hovs (801) un Veins Greckis (894).

Ovečkinam 741 vārtu gūto robežu izdevās sasniegt 1209 spēlēs 17 sezonu laikā, kamēr Halam bija nepieciešamas 19 sezonas un 1269 spēles.

"Ir interesanti vērot," par krievu hokejista rezultativitāti izteicās Hals. "Neteiktu, ka viņš ir īpašs, kamēr vien viņam neizdosies pārspēt Veinu [Grecki]. Tad gan viņš varētu par tādu kļūt. Viņš ir no spēlētāju grupiņas, kuri prot gūt vārtus. Lielisks spēlētājs."

Ovečkins ar 11 gūtiem vārtiem 12 mačos ir līgas labākais snaiperis šosezon.

Lai snaiperu sarakstā panāktu Jāgru, Ovečkinam šosezon jāgūst 37 vārti.

"Nesteigsimies," par Jāgra sasnieguma pārspēšanu pēc mača ar "Sabres" teica Ovečkins. "Vēl jau jātiek garām Halam. Pēc tam par to varēs runāt."

Ovečkins mačā ar "Sabres" divas reizes asistēja partneriem un karjeras laikā tagad ir atdevis arī 600 rezultatīvas piespēles.

"Capitals" rindās divus vārtus pirmdienas spēlē guva Tims Vilsons, bet vēl pa vārtiem arī Konors Makmaikls un Džons Karlsons. Tikmēr "Sabres" sastāvā precīzi bija Kodijs Īkins, Anders Bjorks un KOlins MIllers.

Girgensons sestdien spēlēja 13 minūtes un 39sekundes, no tām divas minūtes un piecas sekundes vairākumā un minūti un astoņas sekundes mazākumā. Latviešu uzbrucējs divreiz meta pa vārtiem, zaudēja abos iemetienos, nopelnīja divas soda minūtes un cīņu pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Sabres" ar 12 punktiem 12 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, bet "Capitals" ar 16 punktiem ir ceturtie.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu