"airBaltic" ievērojami pieaudzis ar kriptovalūtām apmaksāto rezervāciju skaits

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā.
Nacionālās aviokompānijas "airBaltic" lidmašīna starptautiskās lidostas "Rīga" lidlauka teritorijā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" ar kriptovalūtām apmaksāto rezervāciju skaits trešajā ceturksnī pieaudzis par 44% salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn, ziņo "airBaltic" pārstāvji.

Kopš 2014.gada šo pakalpojumu izmantojuši vairāk nekā 1000 klientu. 2014.gadā "airBaltic" kļuva par pirmo lidsabiedrību pasaulē, kas norēķiniem par lidojumu biļetēm sāka pieņemt "Bitcoin", bet kopš 2021.gada sadarbībā ar pakalpojumu sniedzēju "BitPay" "airBaltic" pieņem arī citas kriptovalūtas, tostarp "Bitcoin Cash", "Ether" un "Dogecoin", lai klienti varētu samaksāt par lidsabiedrības mājaslapā iegādātajām biļetēm.

Biļešu cenas mājaslapā attēlotas eiro valūtā. Kad "airBaltic" klienti maksā par savu lidojumu, maksājumu sistēmas operators viņu kriptovalūtas automātiski pārvērš eiro pēc pašreizējā valūtas maiņas kursa. "airBaltic" maksājumus kriptovalūtās nesaņem. Maksājumu pieejamība citās kriptovalūtās atkarīga no kriptovalūtu maka, ko izmanto klients.

Kā ziņots, "airBaltic" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 49,963 miljoni eiro, kas ir par 41,6% mazāk nekā pērn šajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās trīs reizes - līdz 61,515 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu