"Es lieliski saprotu, pie kā tas var novest." Lukašenko par migrantu krīzi (26)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko.
Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko. Foto: Dmitry Astakhov / POOL / AFP

Baltkrievijas autoritārais līderis Aleksandrs Lukašenko otrdien, 9. novembrī, sacīja, ka nevēlas bruņotu konfrontāciju, tomēr strīdā ar Rietumiem ap migrācijas krīzi ceļos nekritīs.

"Mēs zinām, ka, ja mēs, nedod Dievs, pieļausim kādu kļūdu, ja mēs novirzīsimies, līdz ar to šajā ūdens virpulī uzreiz tiks ierauta Krievija, bet tā ir milzīga kodolvalsts," intervijā Krievijas žurnāla "Nacionaļnaja oborona" galvenajam redaktoram Igoram Korotčenko sacīja Lukašenko.

"Es neesmu bezprātis. Es lieliski saprotu, pie kā tas var novest. Tāpēc šeit nav nekādas varonības - "paķer automātu un dodies uz poļu robežu". Nē, nekādā gadījumā. Mēs to apzināmies, mēs zinām savu vietu, bet ceļos mēs nekritīsim," skaidroja autoritārais līderis.

"Ķerties pie ieročiem - tā ir pašnāvība," turklāt "Eiropas centrā un ar Baltkrieviju", pauda Lukašenko.

"Cīnīties šodien pret migrantiem ar tankiem "Leopard"? (..) Mēs saprotam, kas tas šodien ir - vest karu ar šiem nelaimīgajiem cilvēkiem uz Polijas robežas, pieņemsim, ar Baltkrieviju un virzīt tanku kolonnas. Skaidrs, ka tas ir kaut kāds treniņš vai šantāža. Mēs mierīgi tam stāvam pretī un nelecamies, kā daži to pieraksta," norādīja Baltkrievijas diktators.

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma dēļ aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

NATO pirmdien nosodīja Baltkrieviju par migrantu taktisko izmantošanu, lai vērstu spiedienu pret ES, aliansei norādot, ka ir satraukta par eskalāciju uz robežas ar Poliju.

Kā ziņots, pirmdien simtiem migrantu mēģināja no Baltkrievijas vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā.

Lai gan Minskas organizētā nelegālo imigrantu plūsma pār Polijas, Lietuvas un Latvijas robežām turpinās jau kopš vasaras, šī bija pirmā reize, kad sarīkots tik masveidīgs mēģinājums nelikumīgi šķērsot Polijas robežu.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu