VIDEO ⟩ Sākta dienesta pārbaude par izbēgšanu no Jēkabpils cietuma

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Solveiga Kaļva

Spraigi notikumi vakar vakarā Jēkabpilī, kur no cietuma izmuka ieslodzītais, kuru gan pēc divarpus stundām izdevās aizturēt, taču notikušā dēļ sākta dienesta pārbaude, lai vērtētu vai bijusi arī cietumsargu nolaidība, vēsta "TV3 Ziņas".

Trauksme par izbēgušu ieslodzīto no Jēkabpils cietuma saņemta pirmdien ap pus deviņiem vakarā. Ātri vien noskaidrots, bēglis – 1989. gadā dzimušais Igors Korolis, kurš uz 11 mēnešiem bija notiesāts par zādzību.

Noskaidrots, ka ieslodzītais, izmantojot palīglīdzekļus, kurus pārvalde gan nekonkretizē, ticisi pāri cietuma žogam un metās bēgt. Tālu tikt gan neizdevās. Ap plkst. 23 policija viņu atrada, slēpjamies kādā palīgēkā pie cietuma.

Ieslodzījuma vietu pārvaldē, ka cietumā viņš pirms tam nonācis jau vairākkārt – par zādzībām. Tagad par bēgšanu sākts vēl viens kriminālprocess, kas var nozīmēt, ka aiz restēm viņam būs jāpavada vēl papildu gads. Tāpat uzsākta arī dienesta pārbaude, kurā vērtēs, vai notikušajā nav vainojama arī cietuma darbinieku nolaidība.

Bēgšana no Latvijas cietumiem notiek reti. Pēdējo reizi tas noticis 15. gadā, kad arī kādam vīrietim izdevās pamest Olaines cietumu. Ieslodzītā meklēšana vainogojās panākumiem tikai pēc nepilnām divām nedēļām.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu