Daugavpils slimnīcā sagaida atkārtotu Covid-19 pacientu pieplūdumu neilgi pēc "lokdauna" (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils reģionālā slimnīca.
Daugavpils reģionālā slimnīca. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Pašlaik noteikto ierobežojumu laikā Daugavpils reģionālajā slimnīcā Covid-19 pacientu skaits ir stabilizējies, taču jau pāris nedēļu laikā pēc "lokdauna" beigām saslimušo skaits atkal varētu būtiski augt, intervijā Latvijas Televīzijai prognozēja Daugavpils reģionālās slimnīcas slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs.

Semjonovs stāstīja, ka šo nosacīto stabilitātes laiku slimnīca, sadarbojoties ar citām reģiona ārstniecības iestādēm, izmanto, lai gatavotos gaidāmam jaunam Covid-19 pacientu pieplūdumam.

Semjonovs atzīmēja, ka Daugavpilī novērojams Covid-19 testēšanas kapacitātes trūkums, kas nozīmē arī to, ka Covid-19 pacienti slimnīcā nonāk jau pārāk vēlu un ar ielaistu slimību, piemēram, kad jau plaušās ir pneimonija.

"Ja nav pilnvērtīgu ambulatoro pakalpojumu klāsta un nav rīku ģimenes ārstiem, tad situācija būtiski nemainīsies, kas bieži beigsies ar letāliem iznākumiem," konstatēja Daugavpils reģionālās slimnīcas slimnīcas vadītājs.

Slimnīcas vadītājs norādīja, ka nevarot komentēt vakcinācijas aptveri pilsētā kopumā, bet slimnīcas mērogā vakcinēšanās notikusi aktīvāk nekā viņš gaidījis - vakcinēti ir vairāk nekā 70% darbinieku, lai gan viņš pieļāvis, ka ap šo laiku tādu būs tikai ap 60%.

Tomēr Semjonovs atzīmēja, ka saistībā ar valstī noteikto vakcinācijas prasību mediķiem, slimnīcu gaidot sarežģīta situācija un būšot divas izvēles - turpināt darbu samērā nedrošā epidemioloģiskā vidē, kur strādā arī nevakcinētie, vai mazināt slimnīcas sniegto pakalpojumu klāstu, kas apdraudētu ne tikai Covid-19 pacientu, bet arī visas pārējās sabiedrības veselību.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien apstiprināja detalizētu regulējumu "dzīvei pēc lokdauna", kas paredz lielāku brīvību pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem, komandantstundas atcelšanu, kā arī izglītības nodrošināšanu klātienē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu