VIDEO ⟩ "Mēs atgriežamies tādā drošības režīmā, kāds bija pirms stingrās mājsēdes." Pavļuts skaidro valdības jaunos lēmumus (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc 15. novembra bez Covid-19 sertifikāta varēs saņemt tikai pirmās nepieciešamības pakalpojumus. Pārējie pakalpojumi pamatā būs pieejami vakcinētajiem un pārslimojušajiem. Veselības ministrs Daniels Pavļuts raidījumā "900 sekundes" stāsta, kā tika pieņemti šādi lēmumi.

"Tas ir tas, ko mēs oktobra beigās teicām, ka darīsim. Valdība šajā gadījumā ir rīkojusies ļoti paredzami, un faktiski 15. novembrī būs tāda pati dzīve, kāda tā bija pirms 21. oktobra," norāda veselības ministrs. Tāpat ministrs vēlreiz uzsvēra aicinājumu visiem, kuriem tas iespējams, strādāt attālināti un mazināt sociālos kontaktus.

Pēc 15. novembra vien atšķirsies divi noteikumi: pirmās nepieciešamības preču veikali, kuru platība pārsniedz 1500 kvadrātmetrus turpmāk darbību varēs veikt tikai "zaļajā" jeb drošajā režīmā, kas nozīmē, ka tie druvis drīkstēs vērt tikai tiem iedzīvotājiem, kuri spēs uzrādīt sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu.

Tāpat ir ticis samazināts iedzīvotāju skaits, kas vienlaicīgi drīkst apmeklēt kultūras pasākumu. No nākamās nedēļas vienā telpā drīkstēs atrasties 500 pret Covid-19 vakcinētu cilvēku.

Epidemiologi jau iepriekš norādījuši, ka pilnīgi visu ierobežojumu atcelšana nav vēlama, uz ko Pavļuts raidījumā apstiprina, ka nekādas atkāpes nav īstenotas:

"Mēs atgriežamies tādā drošības režīmā, kāds bija pirms stingrās mājsēdes."

Veselības ministrs norāda, ka valdībā katru nedēļu tiks vērots, kā attīstās prognozes, pēc kā tad tālāk tiks lemts par turpmāko ierobežojumu atcelšanu vai pastiprināšanu.

Video: "900 sekundes" sižets

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu