VIDEO ⟩ Pie Baltkrievijas robežas dārd šāvieni, lai gan Lukašenko režīms vairākkārt noliedzis ieroču izmantošanu (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: REUTERS/Shutterstock

Robežsargi Polijas pusē pie Baltkrievijas-Polijas robežas nofilmējuši video, kurā dzirdami šāvieni.

Video, ko mikroblogošanas vietnē "Twitter" ievietojusi Polijas aizsardzības ministrija, novērojams, kā Minskas režīma robežsargi uzrauga migrantu grupu pie paša dzeloņstiepļu žoga. Pēc īsa brīža atskan šāviens, šķietami, lai iebiedētu migrantu grupu, ko pavada skaļi bļāvieni un izbīlis no pūļa puses.

Jāpiebilst, ka iepriekš Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko apsūdzēja Rietumvalstis krīzes radīšanā, piebilstot, ka Baltkrievijas sardze neizmanto ieročus migrantu iebiedēšanai.

Jau vēstīts, ka otrdienas, 9. novembra, vakarā Polijas ziņu aģentūra PAP vēstīja, ka divām lielām migrantu grupām ir izdevies ielauzties Polijā no Baltkrievijas.

Vairāki desmiti migrantu sagrāva robežas žogu pie Krinku un Bjalovežas ciemiem un šķērsoja robežu.

Radiostacija atsaucās uz robežsardzes spēku preses sekretāres teikto, ka abos gadījumos žogi un barjeras tika vardarbīgi nogāzti. Daži no šiem migrantiem tika nogādāti atpakaļ uz Baltkrieviju, bet citiem izdevās aizbēgt.

Visi Polijas teritorijā iekļuvušie nelegālie imigranti tikuši aizturēti, trešdienas rītā pavēstīja Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu