Daugavpilī aizturēts vīrietis, kurš paziņam piedāvājis 400 eiro Covid-19 sertifikāta viltošanai (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Daugavpilī aizvadītajā nedēļā aizturēts vīrietis, kurš paziņam piedāvāja 400 eiro, lai sev iegūtu Covid-19 sertifikātu bez injekcijas veikšanas, ziņo Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Pagājušajā nedēļā, 4.novembrī, ar mērķi saņemt vakcīnu pret Covid-19 vienā no vakcinācijas punktiem Daugavpilī ieradās kāds 1992.gadā dzimis vīrietis. Personu apliecinošo dokumentu pārbaudes laikā medicīnas personālam radās aizdomas, ka vīrietis ir uzrādījis pasi, kura pieder kādai citai personai. Tāpēc uz notikuma vietu nekavējoties tika izsaukta VP.

Veicot izmeklēšanu, policijas darbinieki noskaidroja, ka kāds 1988.gadā dzimis Daugavpils iedzīvotājs vēlējās iegūt Covid-19 vakcinācijas sertifikātu, faktiski nesaņemot vakcīnu.

Viņš piedāvāja 400 eiro lielu atlīdzību un vienojās ar savu paziņu, kas viņa vietā saņems gan vakcīnu, gan naudas summu.

Persona, kas piekrita iesaistīties pretlikumīgajās darbībās, jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā. Savukārt vīrietis, kurš vēlējās pretlikumīgi iegūt sertifikātu, aizturēts.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem viltošanas mēģinājumu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, ar ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu